TUHEL: Bili smo kamenčić u Sitijevim kopačkama! JUNAK HAVERC: 15 godina sam radio za ovaj trenutak!
Foto: Profimedia

na sedmom nebu

TUHEL: Bili smo kamenčić u Sitijevim kopačkama! JUNAK HAVERC: 15 godina sam radio za ovaj trenutak!

Tuhel je preporodio londonsku ekipu od preuzimanja kluba, a mnogi su kritikovali odluku Romana Abramoviča da njime zameni Frenka Lamparda

Objavljeno:

Strelac pobedonosnog gola za Čelsi u večerašnjem finalu Lige šampiona Kai Haverc ocenio je da je njegova ekipa zasluženo pobedila Mančester siti i rekao da je 15 godina radio za ovaj uspeh.

- Ovo je neverovatan osećaj. Zaslužili smo i sada slavimo. Dugo sam čekao na ovo i sada sam to postigao - rekao je Haverc za BT Sport, preneo je Skaj.

Čelsi je večeras drugi put u klupskoj istoriji osvojio Ligu šampiona, pošto je u finalu u Portu pobedio Mančester siti sa 1:0. Jedini gol postigao je Haverc u 42. minutu. To je njegov prvi gol u 20 utakmica u Ligi šampiona.

FK Čelsi
foto: EPA/Carl Recine

- Želim da zahvalim svojoj porodici, svojim roditeljima, bratu, baki... Ovde su na stadionu. Radio sam 15 godina za ovaj trenutak i sada se ostvarilo - naveo je Haverc.

Tokom finala, iz Havercovog bivšeg kluba Bajer Leverkuzena su podsetili da je svojevremno bio van tima zbog obaveza u školi, a danas su bili ponosni na njega kao heroja finala Lige šampiona.

Kapiten Čelsija Sezar Antpilikveta rekao je da će Haverc biti velika zvezda.

- Kai je imao tešku sezonu, ali ima jak mentalitet i ovaj momak će biti superstar. On već to i jeste i doneo nam je Ligu šampiona. Trčao je kao lud i zbog toga ovo i zaslužuje - naveo je on.

FK Čelsi, Sezar Antpilikveta
foto: EPA/Carl Recine

"Plavci" su drugi put u klupskoj istoriji osvojili titulu prvaka Evrope, prvi put posle 2012. godine.

- Ovo mnogo znači. Došao sam u Čelsi 2012. godine posle trijumfa u Ligi šampiona i naravno da sam želeo da to ponovimo. Večeras je bilo neverovatno. Moja porodica je ovde, ovo je poseban dan - naveo je kapiten londonske ekipe.

Trener fudbalera Čelsija Tomas Tuhel rekao je da su njegovi igrači bili odlučni da večeras osvoje Ligu šampiona i da je ekipa želela da bude "kamenčić u cipeli" Mančester sitija.

Pep Gvardiola, Tomas Tuhel
foto: EPA/David Ramos

- Neverovatno je podeliti ovo sa svima. Uspeli smo. Ne znam šta da osećam. Bio sam toliko zahvalan što sam drugi put u finalu. Osećao sam se drugačije. Bili smo nekako... Moglo se osetiti da smo blizu. Igrači su bili odlučni da osvoje ovo. Želeli smo da budemo kamenčić u Sitijevim kopačkama. Hrabrili smo sve da istupe, ali i da se povuku kada treba, da budu hrabriji i prave opasne kontranapade. Bila je teška psihološka igra, morali smo da pomažemo jedni drugima - rekao je Tuhel za BT Sport, preneo je Skaj.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.