PIRLO SE OPROSTIO OD JUVENTUSA: Ova avantura se završila na način koji nisam očekiva!
Foto: EPA/Sergey Dolzhenko

emotivno

PIRLO SE OPROSTIO OD JUVENTUSA: Ova avantura se završila na način koji nisam očekiva!

Preovladalo je poštovanje prema ovom klubu i moja želja da se takmičim na najvišem nivou

Objavljeno:

Bivši trener Juventusa Andrea Pirlo rekao je danas da bi ponovo izabrao da bude trener tog kluba i priznao da nije očekivao da će biti smenjen.

Fudbalski klub Juventus danas je i zvanično potvrdio da Pirlo nije više trener tog kluba, a po navodima italijanskih medija klupu "stare dame" preuzeće Masimilijano Alegri.

- Moja prva sezona u ulozi trenera je završena. Bila je to komplikovana i čudesna sezona u isto vreme - napisao je Pirlo na svom Instragram profilu.

On je naveo da nije razmišljao o rizicima kada ga je Juventus kontaktirao, "iako su bili prilično očigledni".

- Preovladalo je poštovanje prema ovom klubu i moja želja da se takmičim na najvišem nivou. Da mogu da se vratim u prošlost, isto bih uradio, uprkos svim preprekama sa kojima sam morao da se suočim i teškoj situaciji koja mi nije dozvoljavala da sledim svoj stil igre - napisao je Pirlo.

Andrea Pirlo
foto: AP

- Ova avantura se završila na način koji nisam očekivao, ali je moju budućnost učinio još jasnijom. Nadam se da će biti ispunjena istim zadovoljstvima koje sam imao kao fudbaler. Vreme je da počnem ponovo i suočim se novim izazovima - naveo je Pirlo i zahvalio svima u Juventusu koji su ga podržavali tokom sezone.

Pirlo je prošlog leta zamenio Maurisija Poketina na klupi Juventusa i osvojio je Kup Italije i italijanski Superkup.

Juventus ove sezone nije uspeo da stigne do titule u Seriji A, a mesto u Ligi šampiona obezbedio je u poslednjem meču sezone.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.