PANTELIĆ POKREĆE TUŽBU PROTIV FSS-A: Prikuplja se dokumentacija i ide se na SUD!
Foto: Filip Plavčić

Hema kraja previranju

PANTELIĆ POKREĆE TUŽBU PROTIV FSS-A: Prikuplja se dokumentacija i ide se na SUD!

Shodno tome, svi u Srbiji čekaju da se u spor uključe Ministarstvo omladine i sporta, Sportska inspekcija, možda i Osnovni sud u Beogradu

Objavljeno:

Advokatski tim Marka Pantelića sastavlja tužbu protiv Fudbalskog saveza Srbije odnosno Izvršnog odbora koji je, navodno, nelegitimno smenio zamenika predsednika, prenose Novosti.

Oni su naveli, da će se prvo raditi o sporu s početka ove nedelje, koji je potpuno ogolio stanje haosa u našoj kući fudbala, izjasniti Sportska inspekcija, koja funkconiše u sistemu Ministarstva omladine i sporta.

Tek kada inspekcija ispita sve okolnosti koje su dovele do toga da IO, kojeg je u ponedeljak u 11 časova praktično smenio Marko, a isti taj IO FSS tri sata kasnije smenio Pantelića, uradi (ne)legitimnu stvar, fudbalska javnost u Srbiji će znati ko je u pravu.

Apsurdno, IO FSS kojeg su, kako je Pantelić naveo, u svojevrsnom puču predvodili Novica Tončev i generalni sekretar Jovan Šurbatović, priznao je da je kršio Zakon o sportu i njegov član 33.

Shodno tome, svi u Srbiji čekaju da se u spor uključe Ministarstvo omladine i sporta, Sportska inspekcija, možda i Osnovni sud u Beogradu.

Novosti su kontaktirale sa čovekom koji je pisao Zakon o sportu Republike Srbije, profesorom doktorom Nenadom Đurđevićem, vrhunskim pravnim ekspertom koji ne želi da se stavlja u ulogu "sudije" u ovom očiglednom sporu.

- To bi bio moj direktan sukob interesa i zato o ovoj temi ne mogu da pričam. Osnovno pitanje je koliko je u celoj stvari poštovan ili kršen Statut FSS. Sportska inspekcija će raditi na utvrđivanju ovih detalja, a ukoliko bilo koja strana pokrene sudski postupak pred Osnovnim sudom u Beogradu u roku od 60 dana, sportski inspektori se povlače iz istrage i onda je sve na sudu - kaže profesor Đurđević.

(Espreso/Novsti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.