Bili su klinci, a glavni igrači Partizana: 11 crno-belih beba koje Grobari obožavaju! (VIDEO)

TINEJDŽERI ODUŠEVLJAVAJU

Bili su klinci, a glavni igrači Partizana: 11 crno-belih beba koje Grobari obožavaju! (VIDEO)

Mnogi fudbaleri ostavili su neizbrisiv trag u istoriji Partizana, iako su crno-beli dres nosili samo nekoliko sezona
Objavljeno: 12:02h
Fudbalskim klub Partizan Crno-beli su prvi tim sa ovih prostora koji je igrao finale Kupa šampiona davne 1966. kada su na Hejselu poraženi od Real Madrida.
Momčila Vukotić Dragana Mancea,
Saše Ilića
Predstavljamo vam listu od 11 igrača koji su svoj put ka fudbalskim visinama krčili kroz prvi tim Partizana i koji su kao tinejdžeri za nekoliko sezona ostavili neizbrisiv trag u almanasima kluba sa Topčiderskog brda. 1. Miloš Milutinović Čigra
Iz Partizana prešao u OFK Beograd gde je dobio tuberkolozu, pa je bio primoran da ode u Minhen na lečenje. Bajerna.
2. Vladica Kovačević
Bio je član čuvenih "Partizanovih beba" Partizanove bebe" osvojile su 4 titule šampiona Jugoslavije, a finale Kupa šampiona sa Real Madridom bio je najveći uspeh jugoslovenskog fudbala u to vreme.
3. Dragan Mance Uz Saleta Ilića i Mocu Vukotića, najveća legenda Partizana i miljenik "Grobara". Za njima su svi plakali: 9 jugoslovenskih sportista čije je karijere prekinula iznenadna smrt! (VIDEO) Ostaće upamćen kao jedan od najboljih golgetera, a navijačima crno-belih najviše nedostaju njegove čuvene proslave golova.
4. Mateja Kežman . U Partizan je došao kao oformljen igrač, a već u prvoj sezoni bio je strah i trepet za protivničke golove.
najbolju sezonu odigrao je dresu PSV-a kada je kao 21-godišnjak bio najbolji strelac holandske lige. 5. Danko Lazović Ljubiša Tumbaković prekomandovao ga je iz Teleoptika u Partizan dok još nije bio punoletan.
nekoliko godina sa uspehom je nastupao u Holandiji, da bi potom usledila selidba u Zenit. 6. Simon Vukčević U Beograd je došao iz podgoričke Budućnosti sa 16 godina, a već naredne godine debitovao za prvi tim crno-belih. . List Sport ga je iste godine proglasio za najboljeg mladog sportistu Srbije i Crne Gore.
7. Stevan Jovetić Fenomenalne partije nisu prošle nezapažene, pa je prodat Fjorentini za sumu od 8 miliona evra.
8. Adem Ljajić Identična karijera kao crnogorskog napadača da bi posle svoje druge godine u prvom timu bio prodat Fjorentini za istu sumu
9. Lazar Marković U svojoj drugoj sezoni u Superligi naprosto je eksplodirao i bio nerešiva enigma za protivničke igrače.
Za reprezentaciju je debitovao dan uoči 18. rođendana, čime je tada postao drugi najmlađi debitant u istoriji, odmah iza Mitra Mrkele. 10. Aleksandar Mitrović Samo jedna sezona u dresu Partizana bila je potrebna "Mitrogolu" da pokaže zašto je jedan od najperspektivnijih napadača Evrope i oko koga se otimaju svi evropski velikani.
Od ove sezone brani boje Njukasla koji je platio čak 16 miliona evra za njegovu slobodu. ebitovao 2013. godine pod palicom Vuka Rašovića. Iste godine postao je najmlađi debitant u istoriji Srbije prestigavši Mitra Mrkelu.
Bio je najbolji igrač omladinske reprezentacije Srbije koja je u junu ove godine na Novom Zelandu postala svetski šampion.

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.