TREBAO JE DA BUDE KAPITEN BRAZILA PORED RIVALDA - Rambo Petković: Tuga je što sam u svojoj zemlji bio prevodilac!
Foto: News1/Damir Dervisagic

Emotivno, bez dlake na jeziku

TREBAO JE DA BUDE KAPITEN BRAZILA PORED RIVALDA - Rambo Petković: Tuga je što sam u svojoj zemlji bio prevodilac!

Srbija će biti šampion sveta kad ima 23 igrača bolja od Petkovića

Objavljeno:

Dejan Rambo Petković postao je legenda u kolevci fudbala, dalekom Brazilu, ali nikada nije dobio pravu šansu u svojoj zemlji, ali ni poštovanje koje je zaslužio.

U intervjuu za Nedeljnik, Rambo se prisetio toga kako je dobio poziv da igra za reprezentaciju Brazila.

- Oni su tada pričali da je Rivaldo u krizi. Rivaldo, jedan od najgenijalnijih igrača u tom trenutku, u krizi. I kao ja da ga zamenim. Bili su vrlo ozbiljni u tome. Organizovali slikanje u dresu Karioka, sve sa kapitenskom trakom. Ipak, FIFA je ubrzo rekla kategorički „ne“ jer sam već nastupao za reprezentaciju Jugoslavije.

Da, Petković je nastupao za reprezentaciju, zvali su ga, „čak“ osam puta. I Ziko, onaj na stepeniku iznad Ramba u brazilskom fudbalskom panteonu, dao je čuvenu izjavu: - Srbija će biti šampion sveta kad ima 23 igrača bolja od Petkovića.

- Svaki put kad su me zvali, imali smo neku situaciju. Tim vodi selektorska komisija, ja se zagrevam 55 minuta i taman što sam seo u 85. minutu oni me zovu da uđem. Još se Filipović ljuti što sam seo, nešto se mršti, pa mi Kosanović priđe, zagrli me i zamoli me da uđem, kaže da će sve biti u redu. Posle slična situacija i kada je Boškov preuzeo tim. Ja igram u Veneciji, iz poštovanja prema Misteru i prema Budi Vujačiću koji me je zvao, odazovem se pozivu, međutim opet nepravda. U međuvremenu su me zvali kad su bili na turneju u Brazilu, možda da im budem prevodilac, ne znam - priseća se Rambo uz cinizam na koji čovek može da se poseče.

- Više me je od objašnjenja iz saveza zašto me ne zovu bolelo to što su novinari hladno prihvatali takva objašnjenja. Kao, daleko je mnogo, cimanje mu je da dođe. Budi Bog sa nama. Ali sam brzo i preboleo to. Shvatio sam da je to stvar na koju ne mogu da utičem i da šta god da uradim neće biti dovoljno…

(Espreso/Nedeljnik)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.