TRENER LILA PONOSAN NA SVOJE MOMKE: Oni su heroji, nije mala stvar biti bolji od Pari Sen Žermena!
Foto: Profimedia

pod utiskom

TRENER LILA PONOSAN NA SVOJE MOMKE: Oni su heroji, nije mala stvar biti bolji od Pari Sen Žermena!

Iz lige su ispali Dižon i Nim, a u baraž za opstanak će Nica

Objavljeno:

Trener fudbalera Lila, novih šampiona Francuske, Kristof Galtije rekao je da je biti bolji od Pari Sen Žermena nešto izuzetno i istakao da su njegovi igrači heroji.

- Pobediti PSŽ u prvenstvu je nešto izuzetno. Igrači su bili neverovatni... Svaka im čast, oni su heroji - rekao je Galtije, koji je treći put proglašen za najboljeg trenera lige.

Fudbaleri Lila osvojili su juče titulu prvaka Francuske pošto su u poslednjem kolu Lige 1 pobedili Anže sa 2:1 i tako zadržali bod prednosti u odnosu na PSŽ.

Strelci za Lil bili su Džonatan Dejvid i Burak Jilmaz sa penala.

Ovo je prva titula Lila posle deset godina, a šesta ukupno. Na drugoj strani, PSŽ nije uspeo da po deseti put stigne do trofeja.

PSŽ je šampionat završio pobedom u Brestu sa 2:0. Nejmar je promašio penal pre nego što je Kilijan Mbape postigao svoj 27. gol u ligi u noći kada je izabran za najboljeg igrača lige.

- Završiti treći put kao najbolji strelac lige je nešto na šta sam ponosan, ali nije trenutak za slavlje. Izgubili smo titulu i vreme je da se okrenemo budućnosti - rekao je Mbape.

Ekipa Monaka je na kraju bila treća i igraće u kvalifikacijama za Ligu šampiona, Lion i Marsej će u Ligu Evropa, dok će Ren u kvalifikacije za Ligu konferencija.

Iz lige su ispali Dižon i Nim, a u baraž za opstanak će Nica.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.