MILOJE SE SA PUNO TUGE I SETE OPROSTIO OD VELIKOG PRIJATELJA, MILANA KOSANOVIĆA: Druže moj, ti si živeo za fudbal!
Foto: AP

TUGA DO NEBA

MILOJE SE SA PUNO TUGE I SETE OPROSTIO OD VELIKOG PRIJATELJA, MILANA KOSANOVIĆA: Druže moj, ti si živeo za fudbal!

Prošao sam svašta u trenerskoj karijeri, ali malo ko je poznavao međunarodni i srpski fudbal kao ti

Objavljeno:

Milan Kosanović koji je preminuo od posledica korona virusa ostao je poznat sportskoj javnosti u Srbiji kao čovek koji je krojio velike timove za velika dela.

Naime, on je u eri Vladana Milojevića bio taj koji je bio desna ruka srpskom stručnjaku u pohodu na velike uspehe Crvene zvezde.

Nakon komemoracije, trofejni stručnjak je u razgovoru za Mozzart sport poslao emotivnu oproštajnu poruku svom velikom prijatelju, stručnom saradniku.

- Druže moj, sećam se da smo zajedno došli u Crvenu zvezdu. Situacija je bila jako teška, posle sezone bez trofeja, krenuli smo sa Zlatibora. Imali smo mnogo mladih igrača, stranci se nisu vratili. Došao si u Crvenu zvezdu, znao si Mitra Mrkelu, jer ste zajedno sarađivali u FS Srbije. I bilo je logično da kreneš sa nama na priprema na Zlatibor, jer si poznavao decu iz omladinske škole. Posle par treninga i razgovora videlo se da imamo zajedničku viziju i poglede na fudbal. Stvorila se hemija, kasnije si postao vrlo važan šraf našeg stručnog štaba.

- Prošao sam svašta u trenerskoj karijeri, ali malo ko je poznavao međunarodni i srpski fudbal kao ti. Znao si bukvalno sve, nije postojao talenat u zemlji sa čijim kvalitetima nisi bio upoznat. Isto se odnosi i na međunarodni fudbal, i niže lige. Imao si i veliko iskustvo, bio si tvorac sjajne Vošine generacije u kojoj su igrali Sergej Milinković Savić, Kosović, Gaćinović, Babić. Imao si i iskustvo, ali za mene je fascinantno i dalje koliko si voleo fudbal. To je bio tvoj stil života. Sećam se još nekih stvari. Kada smo otišli u Saudijsku Arabiju znao si svakog igrača iz te lige, njegove karakteristike, minuli rad... Toliko si bio dobar u tome da si fascinirao i ljude iz Al Ahlija. Znam, sećam se vrlo dobro, da sam te u jedniom trenutku doslovce pitao: ’Druže, odakle vadiš sve te podatke?’ Bio si hodaćuja enciklopedija, ne postoji fudbalski radnik koji je na tom polju mogao da ti stane na crtu. Znao si i da hendluješ nervozu, na onaj tvoj način.

Vladan Milojević
foto: Starsport©

- Ti nisi radio fudbal, ti si živeo fudbal. Bio si elokovantan, znao si da držiš granicu u odnosu sa igračima... I da, kada se setim naših dana, jedina misao mi je fudbal. Pričali smo mi i drugim temama, ali si voleo da vraćaš loptu na tvoj teren. Na fudbal. To je bio tvoj odbrambeni mehanizam. Mogao si o tome da pričaš ceo dan. I mogao si da gledaš fudbal ceo dan.

- Sećam se još jedne stvari. Kada god smo imali slobodan dan, kada smo svi želeli da odmorimo, ti si ponovo gledao fudbal. Nalazio sam te u Čurugu, voleo si da odgledaš i Indeks, četvrtu ligu. To je bilo tvoje slobodno vreme.

I kada si imao zdravstvene probleme, opet si pričao o fudbalu. To je bila tvoja preokupacija. Ponekad mi se činilo da si zdravlje zanemario zbog fudbala... I da si voleo Crvenu zvezdu i Vojvodinu. Bio si istinski profesionalac, pojam čoveka koji obavlja posao na pravi način. Fudbal je za tebe bio i alfa i omega - napisao je Milojević.

(Espreso/Mozzartsport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.