TADIĆ OTKRIO TAJNU SVOG USPEHA: "Svakog dana sam zauzet radom na svom telu, od glave do prstiju na nozi"
Foto: EPA/Maurice van Steen

PRAVI PROFESIONALAC

TADIĆ OTKRIO TAJNU SVOG USPEHA: "Svakog dana sam zauzet radom na svom telu, od glave do prstiju na nozi"

Ponekad me mladi momci pitaju za savet, a mnogo mi se sviđa kada me poslušaju i rade ono što im kažem

Objavljeno:

Kapiten Ajaksa i srpske reprezentacije otkrio da se ugleda na Portugalca kada su ishrana i treninzi u pitanju

Dušan Tadić jedan je od najspremnijih fudbalera u svetu. Pravi atleta, kojem se dive navijači Ajaksa i celokupna holandska javnost. Kapiten srpske fudbalske reprezentacije otkrio je Holanđanima da se po pitanju ishrane i dnevnih treninga ugleda na Kristijana Ronalda, možda i najboljeg igrača na planeti.

Dušan Tadić
foto: EPA/Maurice van Steen

Dušan Tadić je odigrao čak 93 utakmice zaredom! Što je neverovatan podatak. Ako im je verovati, Srbin nije propustio nijednu utakmicu za "kopljanike" od 2018. godine, kada je iz Sautemptona došao u Amsterdam. U retkim prilikama Tadić je utakmice počinjao kao rezerva, uglavnom je bio starter.

- Svakog dana sam zauzet radom na svom telu, od glave do prstiju na nozi. Mora naporno da se radi svaki dan kako biste ostali u formi. I namerno kažem svaki dan, jer to često fudbaleri potcenjuju. Ako to radite jednom nedeljno, ili jednom mesečno, nećete postići ono što možete - rekao je Dušan Tadić, koji ima 33 godine.

- Ponekad me mladi momci pitaju za savet, a mnogo mi se sviđa kada me poslušaju i rade ono što im kažem.

Što se tiče neverovatnog Portugalca Tadić kaže:

- Kristijano Ronaldo je i dalje u formi i gladan sa 36 godina.

Dušan Tadić
foto: EPA/Maurice van Steen

Otkrio je Dušan Tadić svoje dnevne rituale. Dan pre utakmice unosi mnogo ugljenih hidrata. I pije dosta vode, povremeno sa šumećom tabletom kako bi izbegao grčeve. Ako Ajaks igra meč uveče, Tadić popodne pojede tanjir sa testeninom, ribom, ili piletinom. Pred utakmicu poješće sendvič, a na izlasku iz svlačionice na teren obavezno popije čašu vode i pojede bananu sa medom.

- Pred svaku utakmicu obavezno proveravam krampone. Oni moraju biti metalni i dobro zategnuti da ne bi došlo do proklizavanja. Bandaža oko stopala i prstiju, kao i kostobrani su obavezni.

(Espreso/Kurir sport/www.ad.nl


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.