GOLEADE NA SVE STRANE: Proleter i Napredak obezbedili opstanak, Rad ubedljiv protiv Mačve (FOTO)
Foto: Starsport

SUPERLIGA, 37. KOLO

GOLEADE NA SVE STRANE: Proleter i Napredak obezbedili opstanak, Rad ubedljiv protiv Mačve (FOTO)

Mreže su jedino mirovale na meču između Zlatibora i Radničkog

Objavljeno: 16:52h

Fudbaleri Napretka i Proletera obezbedili su danas opstanak u Super ligi Srbije pošto su u pretposlednjem, 37. kolu pobedili Mladost, odnosno Indjiju.

Napredak je na svom terenu slavio protiv Mladosti sa 2:0, a oba pogotka postigao je Alen Melunović, u 43. i 71. minutu. Mladost je deveti tim lige sa 51 bodom, dok je Napredak sada deseti sa bodom manje.

Fudbaleri Proletera su u gostima pobedili davno već otpisanu Inđiju sa ubedljivih 5:0. Strelci za pobednički tim bili su Viktor Živojinović u desetom i 64. minutu iz penala, Leandro u 40, Jovan Ilić u drugom minutu nadoknade u prvom poluvremenu i Filip Knežević u 46. minutu. Proleter je na 11. mestu na tabeli sa 50 bodova, a u poslednjim kolu će dočekati Vojvodinu.

Najubedljiviju pobedu danas je upisao Rad koji je na svom terenu slavio protiv Mačve sa 7:1. Golove za tim sa Banjice postigli su Filip Stanisavljević u sedmom, Andrija Kaludjerović u 32. i 58. minutu sa penala, Ilija Tučević u 38, Martin Novaković u 43, Nemanja Mladenović u 46. i Milan Lazarević u 83. minutu. Konačan rezultat postavio je Stoisavljević autogolom u 89. minutu.

Kolo pre kraja šampionata, Rad je 13. na tabeli domaćeg šampionata sa 47 bodova, odnosno ima bod više od Radničkog iz Niša i Novog Pazara, a dva od Javora. Rad će u poslednjem kolu gostovati Spartaku.

Superliga, 37. kolo:

Inđija – Proleter Novi Sad 0:5 (0:3) Javor Ivanjica – Čukarički 1:2 (0:0) Metalac Gornji Milanovac – Novi Pazar 1:1 (1:0) Napredak Kruševac – Mladost Lučani 2:0 (1:0) Rad – Mačva Šabac 7:1 (4:0) Zlatibor Čajetina – Radnički Niš 0:0 16.00 Partizan – Voždovac Petak: Radnik Surdulica – TSC Bačka Topola 0:3 Vojvodina Novi Sad – Spartak Subotica 1:1 OFK Bačka Bačka Palanka – Crvena zvezda 0:4 (0:4)

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.