NAGRADA ZA LOJALNOST I ODANOST KLUBU: Stankoviću novi ugovor za nastavak misije u Zvezdi
Foto: Starsport©

maksimalna plata

NAGRADA ZA LOJALNOST I ODANOST KLUBU: Stankoviću novi ugovor za nastavak misije u Zvezdi

Proteklih meseci bio je pod velikim pritiskom da ode iz Beograda i preuzme neku od ekipa iz Serije A

Objavljeno:

Crvena zvezda želi da nagradi lojalnost i odanost Dejana Stankovića klubu. Crveno-beli nameravaju da ponude novi ugovor svom treneru po kojem bi imao ista primanja kao i najbolji fudbaleri, 600.000 evra po sezoni.

To je najveća plata koju po pravilniku kluba može dobiti igrač ili trener, bez bonusa i premija.

Po potpisivanju ugovora sa Zvezdom, u decembru 2109, Dejan Stanković dogovorio je godišnju platu od 480.000 evra. Ne treba zaboraviti da je letos pristao da umanji primanja za 50 odsto kao i celokupna uprava, zbog pandemije koronavirusa i velike krize u svetu fudbala, koja se odrazila i na Crvenu zvezdu.

Proteklih meseci bio je pod velikim pritiskom od strane klubova iz Serije A. Najupornija je bila Sampdorija, tačnije njen predsednik Masimo Ferero, sa kojim se Stanković video u Milanu, pisali su italijanski mediji. Pored kluba iz Đenove, za Zvezdinog Mistera interesovanje su pokazivali Lacio i Udineze. Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić želi da Dejan Stanković ostane i duže od ugovora koji ima sa crveno-belima, a koji važi do juna 2022. godine.

162. Večiti derbi, Dejan Stanković
foto: Starsport©

Mister je upravi i fudbalerima posle trijumfa nad Vojvodinom jasno rekao da nije završio misiju na Marakani i da ne treba bilo ko da ima strah, da će napustiti klub. Cilj Dejana Stankovića je da izbori plasman u Ligu šampiona ili Ligu Evrope, te da odbrani titulu u Srbiji naredne godine. Vatreni govor koji je održao u svlačionici posle meča sa Novosađanima, samo je potvrdio sve ono što je ranije rekao funkcionerima kluba:

- Misiju u Crvenoj zvezdi nisam završio. Kakav bih ja to bio čovek, da napustim Zvezdu posle prve ponude? Znam da mi je Zvezda ukazala šansu kao treneru početniku i odavde neću otići dok ne napravim veliki rezultat.

S tim u vezi Dejan Stanković uveliko je napravio strategiju za budući prelazni rok sa čelnicima kluba iz Ljutice Bogdana. Sa Aleksandrom Dragovićem postignut je usmeni dogovor. Čeka se Aleksandar Prijović koji bi na kraju sezone trebalo da raskine saradnju sa Al Itihadom. Zanimljiva situacija je sa Aleksandrom Kolarovom, koga Stanković i Terzić nagovaraju da se od fudbala oprosti u dresu Crvene zvezde, a kako Kurir saznaje, Deki sprema i neka nova iznenađenja po završetku sezone i početka letnje pijace.

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.