Sa ulice do vrha planete: Igraju po školskim salama, imaju goru ligu od Srbije, a postali su prvaci sveta! (VIDEO)
Foto: Printscreen/Youtube/FIFATV

Nestvarno!

Sa ulice do vrha planete: Igraju po školskim salama, imaju goru ligu od Srbije, a postali su prvaci sveta! (VIDEO)

Ne biste verovali koliko sličnosti imaju argentinska i naša futsal priča!
Objavljeno: 20:02h

Infrastruktura futsala u Argentini gotovo i da ne postoji. Mnogi timovi igraju po školskim terenima i halama, kao i ispred zgrade (?!).

U Argentini, kao i kod nas, razliku prave "ulični futsaleri". Jer, mali fudbal je deo religije, odrastanja, pa čak i opsesije među mladima. Isto kao i ovde. Zbog igranja na betonu, veoma su dobri i u odbrani i u napadu. A naravno, na ulicama se uvek može naći mnogo, mnogo talenata.

Mnogi futsaleri ove reprezentacije igraju u italijanskoj Seriji A. Sa te strane, ovakav uspeh ne bi trebalo posmatrati kao preveliko iznenađenje!

Najzaslužniji za sve ovo je selektor Dijego Đustoci. On je svojevremeno bio veoma dobar igrač, koji je takođe za život zarađivao u Seriji A, a igrao je i za Argentinu, i to nekoliko puta sa moćnim Brazilom. Npr, 2003. godine, kada je Argentina osvojila jedan od dva trofeja sa Kopa Amerike, on je bio na parketu (terafleksu), tako da vrlo dobro zna šta za jednog futsalera predstavlja reprezentativni dres na velikim takmičenjima. Ima samo 38 godina, i nikada pre nije trenirao nacionalni tim na nekom Svetskom prvenstvu.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.