TRENUTAK KOJI MI JE PROMENIO ŽIVOT: Zbog VULKANA nije stigao u nesuđeni klub, a danas je najbolji igrač sveta!
Foto: AP

ovo još više boli njihove navijače

TRENUTAK KOJI MI JE PROMENIO ŽIVOT: Zbog VULKANA nije stigao u nesuđeni klub, a danas je najbolji igrač sveta!

Levandovski se sigurno ne kaje kako mu se karijera potom razvijala

Objavljeno: 23:03h

Robert Levandovski je zvanično najbolji fudbaler sveta. Poljak obara sve golgeterske rekorde, a sa Bajernom je prošle sezone osvojio sve moguće trofeje.

Poznato je da je Leva ponikao u Delti iz Varšave, ali se svojim igrama predstavio Evropi tek u dresu Leha. U ovaj klub stigao je u leto 2008. godine i odigrao je dve odlične sezone.

Nakon toga, 2010. godine Levandovski je odlučio da potpiše za Borusiju Dortmund koja ga je kupila za pet miliona evra. Međutim, manje je poznato da je tada bio na korak od prelaska u engleski Blekburn koji je sa klupe vodio Sem Olardajs, a transfer je propao u poslednjem trenutku.

- Istina je da sam imao šansu da idem u Blekburn. Ipak, hteo sam da vidim kako tim izgleda, kakav je trening centar i slično. Olardajsa sam upoznao u Poljskoj nakon jedne utakmice i oduševio me što je došao da me vidi. Hteo je da dovede mladog napadača koji nudi nešto novo - priča Levandovski.

Robert Levandovski
foto: Profimedia

- Imao sam dosta ponuda kada sam odlučio da napustim Leh. Htio sam da znam gde idem i šta ću dobiti u tom klubu i koliko mogu da napredujem kao igrač. Mislim da bi sve bilo u redu da sam otišao u Blekburn, ali htieo sam da vidim šta taj klub nudi. Međutim, nisam mogao da odem jer avion nije mogao da poleti zbog gustog oblaka. Mislim da je neki vulkan eruptirao i stvorio ogroman oblak - priseća se Leva.

- To je trajalo sedam dana i malo ko u Evropi je mogao da putuje avionom. Imao sam bukiran let, ali na kraju nisam mogao da odem. To je trenutak koji je promenio moj život. Da sam otišao u Blekburn verovatno bih i ostao tamo - poručio je na kraju.

Na kraju je Levandovski odlučio da ne čeka mogućnost da ide u Blekburn jer se u međuvremenu javio Dortmund s konkretnom ponudom i uslovima koje je on tražio.

Ispostavilo se da je to bio fantastičan potez jer je u ovom klubu odigrao četiri sjajne sezone. Nakon toga je 2014. godine otišao u Bajern i uspeo da postane najbolji igrač sveta, ali i osvoji svako takmičenje i postane prvak Evrope i sveta.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.