OPERISALI MU TUMOR A ON SE ODMAH VRATIO NA TEREN: Kapiten odložio hemoterapiju da bi vratio klub u Seriju A!
Foto: EPA/Scuro Lezzi

hrabrost ili ludost?

OPERISALI MU TUMOR A ON SE ODMAH VRATIO NA TEREN: Kapiten odložio hemoterapiju da bi vratio klub u Seriju A!

Mankozu kaže da su mu lekari rekli da je sezona gotova, ali da čovek mora da pokaže hrabrost i da se već oseća kao pobednik

Objavljeno:

Ljubav prema fudbalu je ponekad teško opisati rečima, a tome svedoči i veoma dirljiva priča s juga Italije.

Marko Mankozu, kapiten Lećea, trećeplasirane ekipe Serije B, tek danas je otkrio kako je 26. marta operisao tumor, ali i da želi da završi sezonu po svaku cenu pa nije hteo da time odvraća pažnju.

Umesto da odmah počne s hemoterapijama, 32-godišnji ofanzivni vezista je sve odgodio za leto jer želi da vrati Leće u Seriju A.

- Mesec dana nakon operacije trebalo je da odem u Milano da vidim hoće li mi biti potrebna hemoterapija, ali nisam to uradio - napisao je Mankozu pa nastavio:

- Želim da radim ono što najviše volim da radim, da igram fudbal. Videćemo na kraju sezone šta će biti, ali već se osećam kao pobednik.

Iskusnom veznisti stiže podrška sa svih strana, a sigurno mu najviše znači ona od njegovog kluba iz kog su naveli da se vratio mnogo brže od planiranog i to sve u dogovoru s lekarima.

Mankozu je ove sezone prikupio 28 nastupa u Seriji B, posle operacije je preskočio četiri meča, a početkom maja je ponovo počeo da igra. Do sada ima osam golova i 10 asistencija.

Inače, u Seriju A se već vratio Empoli, dok će se Leće dva kola pre kraja boriti za direktan plasman zajedno sa Salernitanom i Moncom. Ova tri tima dele dva boda.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.