UEFA UVELA NOVO PRAVILO PRED EVROPSKO PRVENSTVO: Igrači sada moraju dodatno da se pripaze (FOTO)
Foto: EPA / Salvatore Di Nolfi

KORONA DIKTIRA

UEFA UVELA NOVO PRAVILO PRED EVROPSKO PRVENSTVO: Igrači sada moraju dodatno da se pripaze (FOTO)

Velika novina biće i kada je reč o sudijama

Objavljeno:

Ostalo je još malo vremena do početka Evropskog prvenstva u fudbalu. Situacija oko pandemije koronavirusa još uvek nije pod kontrolom, tako da se UEFA pobrinula za plan B kada je reč o zaraženim igračima ili čak deliocima fudbalske pravde.

Naime, uvedena su nova pravila, među kojima je i to da u slučaju da ekipa ima zaraženog igrača koronavirusaom, utakmice mogu biti odložene u narednih 48 sati, ali ako to ne bude moguće, onda će meč biti registrovan službenim rezultatom od 3:0 na štetu ekipe koja je imala zaraženog u ekipi.

Takođe, utakmica koja bude pogođena u slučaju zaraženih igrača, mogla bi da bude održana u drugom gradu. Ekipa koja ima zaražene u timu, da bi mogla da odigra odloženi meč, mora da ima najmanje 13 igrača koji su dokazano negativni na testu.

Takođe, uvodi se i novo pravilo kada su sudije u pitanju, pa će tako prvi put u istoriji sudije moći da sude svojim reprezentacijama, u slučaju da se desi da i sudije budu zaražene koronavirusom i da ne bude moguće drugo rešenje osim da sudija bude iz zemlje koja i treba da igra meč.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.