POSTAO PISAC: Legendarni ukrajinski fudbaler izdao autobiografiju (FOTO)
Foto: EPA

"Moj život, moj fudbal"

POSTAO PISAC: Legendarni ukrajinski fudbaler izdao autobiografiju (FOTO)

U knjizi je pisao i o stvarima iz svog privatnog života među kojima je i nesreća u Černobilju

Objavljeno:

Legendarni ukrajinski fudbaler Andrej Ševčenko, sada selektor te zemlje uplovio je u autorske vode pošto je postao pisac.

On je objavio svoju autobiografsku knjigu pod nazivom "Moj život, moj fudbal" u kojoj osim o fudbalu govorio i stvarima iz svog privatnog života među kojima je i nesreća u Černobilju koja se dogodila 200 kilometara od njegove rodne kuće.

- Nadam se da nikoga neću iznenaditi ako kažem da mi se sve činilo normalnim. Imao sam 10 godina, interesovao me samo fudbal i odveli su me u akademiju Dinama iz Kijeva. Ali reakotor je pukao odjednom i odveli su nas sve odatle - napisao je Ševčenko i dodao:

- Još uvek osećam teskobu. Autobusi iz SSSR su tada stigli i odveli decu između 6 i 15 godina. Osećao sam se kao da živim u filmu.

Dotakao se Ševčenko i prijatelja iz detinjstva koji nisu imali sreće u životu kao on.

- U mom selu sam počeo da imam sve manje prijatelja. Svi su umrli. Ne od zračenja, već od alkohola, droge i problema sa oružjem. Proboji zidova u SSSR-u su postojali sve veći i veći, svet za koji smo znali se raspadao, a moji prijatelji nisu verovali ni u šta i na kraju su se izgubili. Ljubav mojih roditelja i fudbal su mi spasli život - priznaje Ševčenko.

Ukrajinski as kao trenera koga najviše pamti izdvojio je Valerija Lobanovskog.

- On je i dalje deo mog života, bio je kraj mene u svim teškim trenucima. Bio mi je mnogo više od običnog trenera. Sećam se kako nas je terao da ponavljamo vežbu koju smo zvali „Stepenice smrti“. Onaj koji nije povraćao na kraju, taj nije ni igrao.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.