TRENER JUNAJTEDA PREZADOVOLJAN URUGVAJCEM: Na sve načine pokušavam da zadržim Kavanija!
Foto: EPA/Phil Noble

lepe reči

TRENER JUNAJTEDA PREZADOVOLJAN URUGVAJCEM: Na sve načine pokušavam da zadržim Kavanija!

Fudbaleri Mančester junajteda pobedili su sinoć na svom terenu Romu sa 6:2, u prvoj polufinalnoj utakmici Lige Evropa. Kavani je postigao dva gola, imao je dve asistencije i nad njim je napravljen penal, pa je Solskjer zadovoljan igrom urugvajskog napadača

Objavljeno:

Trener Mančester junajteda Ole Gunar Solskjer rekao je da će nastaviti da ubeđuje fudbalera Edinsona Kavanija da ostane u klubu i dodao da je zadovoljan igrom u utakmici protiv Rome u polufinalu Lige Evropa.

- Naravno, želimo da prođemo dalje. Ekipa je dobro reagovala na poluvremenu. Dobro smo igrali u prvom delu, ali smo zaboravili da moramo i da trčimo nazad, a to morate brzo da radite. U drugom poluvremenu smo to bolje radili, stvorili više prilika - rekao je Solskjer, preneo je Skaj.

Fudbaleri Mančester junajteda pobedili su sinoć na svom terenu Romu sa 6:2, u prvoj polufinalnoj utakmici Lige Evropa. Kavani je postigao dva gola, imao je dve asistencije i nad njim je napravljen penal, pa je Solskjer zadovoljan igrom urugvajskog napadača.

- Edinson je bio odličan. On igra pravog centarfora, trči, stvara šanse saigračima, postiže golove. Propustio je nekoliko prilika, ali on je tu i zbog toga, ako uđe u tri ili četiri šanse, postići će dva ili tri gola. Apsolutno sam oduševeljen njime. Može se videti razlika, radio je na fizičkoj spremi tokom duge pauze. Nadoknadio je izgubljeno vreme - naveo je Solskjer.

- On zna šta ja mislim i da bih voleo da ostane u klubu još godinu dana, razgovarali smo o tome. Razumem da je ova godina bila teška, ali obećao sam mu da su Old Traford i Mančester drugačiji sa navijačima na stadionu. Dajem sve od sebe da ga ubedim, ovakve utakmice pomažu. Nadam se da ćemo se plasirati u finale i da će on sebe moći da vidi kod nas i naredne godine - dodao je on.

Trener Junajteda rekao je da je Kavani dobar golgeter, da dugo igra fudbal, ima smirenost i staloženost.

- Asistencija kod prvog gola, dodavanje kod šestog, Kavani pokazuje iskustvo, a to nam je potrebno u ovom delu sezone. Potrebno nam je da iskusni igrači preuzmu ulogu, a on je to definitivno uradio - naveo je Solskjer.

Revanš utakmica na programu je 6. maja od 21 sat u Rimu.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.