BROJI POSLEDNJE MESECE U NAPOLIJU: Bivši Maksimovićev trener zna koja je najbolja nova sredina za srpskog fudbalera
Foto: EPA/ETTORE FERRARI

JAKA LIČNOST, DOBAR IGRAČ

BROJI POSLEDNJE MESECE U NAPOLIJU: Bivši Maksimovićev trener zna koja je najbolja nova sredina za srpskog fudbalera

Veliko je interesovanje italijanskih klubova

Objavljeno: 11:46h

Nikola Maksimović broji poslednje mesece u Napoliju pošto mu ističe ugovor. Godinama unazad nastupa u Italiji gde je izuzetno cenjen tako da ne čudi veliko interesovanje italijanskih klubova, pre svega Intera i Lacija.

Đan Pjero Ventura, nekadašnji trener srpskog štopera iz perioda kada je Maksimović branio boje Torina, smatra da je Nikola pravi igrač za centralnog štopera kada se igra sa trojicom u poslednjoj liniji i da je idealan za Konteov sistem igre.

- Zaista mi se svideo Maksimović, mada mu je bilo potrebno malo više vremena. Nije igrao prva četiri meseca po dolasku iz moskovskog Spartaka, jer mu je bilo potrebno vreme da se prilagodi na italijanski stil fudbala. Ali, kada se ustalio u timu, više niko nije mogao da ga istisne - rekao je Đan Pjero Ventura.

Maksimović je od dolaska u Napoli odigrao 99 utakmica. Ventura smatra da je srpski fudbaler defanzivac sa velikim potencijalom.

- Maksimović je za nas bio veoma važan igrač, defanzivac je sa velikim potencijalom. Nikada nismo videli pravog Maksimovića u Napoliju, ne samo zato što je navikao da igra u formaciji sa tri štopera tokom boravka u Torinu. Ako bi se pridružio Interu, bio bi veoma važno pojačanje za Konteov sistem 3-5-2“ - rekao je Ventura i dodao:

- On je jaka ličnost i ponosan momak, želeo bi da se dokaže, tako da mislim da bi bio sjajan potpis za "Nerazure".

Aleksandru Kolarovu i Andrei Ranokiji ističu ugovori tako da će Inter biti dosta aktivan na tržištu, a italijanski mediji sve češće pišu da će prvi Konteov izbor biti defanzivac Napolija.

Tim iz Milana nalazi se na korak od osvajanja titule i prekida Juventusove dominacije italijanskim fudbalom.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.