POSTAO JE SINONIM KLUBA: Fudbaler Čukaričkog na korak od trocifrenog broja utakmica za tim sa Banovog brda
Foto: Starsport©

JUBILEJ

POSTAO JE SINONIM KLUBA: Fudbaler Čukaričkog na korak od trocifrenog broja utakmica za tim sa Banovog brda

Stefab Šapić je za tim iz Beograda debitovao sada već davne 2009. godine

Objavljeno:

Fudbaleri Čukaričkog od 18 časova dočekuju ekipu lučanske Mladosti u okviru 34. kola Superlige, a ovaj meč obeležiće i jubilej defanzivca Stefana Šapića. Ovaj fudbaler je pred velikim jubilejom, stotom utakmicom u timu Čukaričkog.

Najviši igrač Superlige je postao sinonim tima, u kojem je prve fudbalske korake načinio još kao dečak, sada već davne 2009. godine.

- Sve je bilo drugačije. Nosio sam dres Čukaričkog u eri Stankoma, tada sam naravno bio još dete. Nismo čak ni trerinali na Banovom brdu, nego na Adi. Sećam se da su svlačionice bile pomalo neugledne, kao i neke druge stvari. Dolaskom Dragana Obradovića sve se promenilo, mnogo je uloženo u klub, mogu da kažem da je sad san svakog deteta da trenira u Čukaričkom, klubu sa sjajnim uslovima. U međuvremenu, klub je izrastao u jedan od najboljih u Srbiji, sve je ispraćemo i sa odličnim rezultatima – istakao je Stefan Šapić.

Visoki štoper je priznao da u njegovoj karijeri nije baš sve bilo sjajno, te da je bilo i momenata kad je pomišljao da prestane da se bavi fudbalom.

- Dobro pamtim da sam kod Miška Jurasovića igrao meč na jednom turniru protiv Brodarca, gde je trener gledao koga će ostaviti u timu. Srećom, bio sam među tim momcima. Baš zbog toga dugujem veliku zahvalnost Jurasoviću i Pavlu Delibašiću, tadašnjim trenerima u omladincima. Te sezone ostvarili smo i neverovatan uspeh, postali smo šampioni države u tom uzrastu, nikad neću zaboraviti pobedu u direktnom duelu za titulu protiv Crvene zvezde na „Marakani“ od 3:1. Dvojica pomenutih trenera su me izvadila iz teške situacije, da njih nije bilo ne znam gde bih završio, posebno zbog toga što godinu dana pre toga nisam igrao, trenirao sam sa strane – prisetio se Šapić, koji je potom dodao:

FK Čukarički, Stefan Šapić
foto: Starsport©

- Pre neki dan sam baš u kancelariji predsednika kluba video taj pehar, u sekundi su mi se vratile prelepe slike. Želeo bih takođe da se zahvalim i treneru Zoranu Popoviću, za čijeg sam mandata potpisao profesionalni ugovor, na njegovo insistiranje.

Promenio je Šapić mnoštvo trenera, kod nekih je igrao, kod nekih „grejao klupu“, ali je istakao:

- Uvek treba biti mudar i gledati da od svakog nešto naučiš. A treneri u prvom timu Čukaričkog i na pozajmici u Sinđeliću su mi bili Popović, Lešnjak, Petrić, Lalatović, Kljajić, Jović, Korak, Krunić, Veselinović i sada Đorđević...

Šapić će jubilej proslaviti u duelu protiv ekipe Mladosti. Taj meč neće imati velikog rezultatskog značaja kao neki prethodni, s obzirom da su "Brđani" obezbedili mesto u Evropu.

- Teško da bismo poverovali u to da ćemo do Evrope stići pet kola pred kraj, da nam je to neko kazao na početku sezone. Sada smo svakako rasterećeniji u preostalim mečevima u sezoni, ali imamo cilj, želimo da se borimo za treće mesto. Zbog toga očekujem utakmicu sa mnogo nadigravanja protiv Mladosti. Sa Lučancima je uvek teško, da li kod kuće ili na strani, sasvim je nebitno. Tvrda su ekipa, sa mnoštvom kvalitetnih, pre svega iskusnih pojedinaca. Moram naravno da izdvojim Bojovića, najboljeg strelca u istoriji Superlige, koji je u odličnoj formi, baš kao i čitava ekipa Mladosti. Neće biti lako, ali treba da gledamo samo sebe. Cilj je naravno pobeda – kazao je Šapić.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.