MISLIO SAM DA JE NEMOGUĆE! Piksi uveren da će dugo biti selektor, ima idealan scenario za kraj kvalifikacija!
Foto: EPA/Andrej Cukić

postavio visoke ciljeve

MISLIO SAM DA JE NEMOGUĆE! Piksi uveren da će dugo biti selektor, ima idealan scenario za kraj kvalifikacija!

Aktuelni ugovor važi do 2024. godine

Objavljeno: 13:45h

Dragan Stojković Piksi dolaskom na mesto selektora preporodio je državni tim. U najnovijim izjavama koje je dao otkrio je kako je i kada došlo do saradnje sa Fudbalskim savezom Srbije.

- Bio sam u Majamiju sa porodicom. Utakmica sa Škotskom je bila 12. novembra, a 14. novembra sam dobio poziv, a možda i 13. novembra, zavisno od vremenske razlike. Slaviša Kokeza, tadašnji predsednik Fudbalskog saveza Srbje me je pozvao i pitao da li postoji mogućnost da preuzmem reprezentaciju. To je bio kontakt. Nisam bio određen da kažem "da", nego sam rekao da mislim da je to mnogo teško, da mi je čast i zadovoljstvo da me moja matična kuća zove i daje mi veliku odgovornost, ali imajući u vidu moj papirološki odnos sa Gvangžuom, mislio sam da je nemoguće, radi se naravno o finansijskoj kompenzaciji Gvangžua prema meni. Na tome se završilo. Bićemo u kontaktu, videćemo... To je bilo dva dana posle Škotske, tako je krenulo.

Dragan Stojković Piksi
foto: FSS

Jedan od razloga zbog kojih je prihvatio mesto selektora je i izgradnja nacionalnog stadiona.

- Video sam da je to ozbiljna priča, to više nije rekla - kazala i obećanje ludom radovanje. Ne očekujem ga sada, naravno, ali ga očekujem sigurno u naredne tri - četiri godine. I to je prava stvar, e onda ćemo imati i finale Lige šampiona i finale Lige Evrope. Neću da vam obećavam, ali biće tako.

Piksijev aktuelni ugovor važi do 2024. godine i Evropskog prvenstva u Nemačkoj, ali on sebe na klupi Srbije vidi i duže od tog perioda.

- Možda budem 10, 20 godina. Da li sebe vidim na EP u Nemačkoj? A gde bih se video? Ne priznajem poraz, hoću visoke ciljeve. To mora da bude prioritet. Tada će biti 24 godine od poslednjeg EP Srbije (bio na istom kao igrač prim. aut), nećemo 24, ali hoćemo tad. Moramo! Nije to obećanje, obećanje ludom radovanje... Obećavam da ćemo se boriti, ja mislim da ćemo ići, ali šta može da se desi - bez ustezanja govori Stojković.

Dragan Stojković Piksi
foto: Fudbalski savez Srbije

Selektor u svojoj glavi ima idealan scenario za kraj kvalifikacija.

- Puna "Marakana", plasman na Katar i proslava na ulicama. Tu smo da narod učinimo srećnim i ne smemo da propustimo šansu. Dugo čekaju na uspeh, nećemo razočarati. Izgaraćemo i dati maksimum maksimuma. U to nemojte da sumnjate - zaključio je Stojković.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.