FILMSKA PRIČA Pre četiri godine mu pukla lobanja, JEDVA ostao živ, sada je najmlađi menadžer Premijer lige!
Foto: Profimedia, Printscreen/Twitter/@ryanmason

od pakla do raja

FILMSKA PRIČA Pre četiri godine mu pukla lobanja, JEDVA ostao živ, sada je najmlađi menadžer Premijer lige!

Na početku sam spavao i po 20 sati, nisam mogao da razgovaram. Telo mi je zahtevalo dosta energije da bih se oporavio - opisao je Mejson kroz kakav oporavak je prošao

Objavljeno:

Portugalski stručnjak Žoze Murinjo dobio je u ponedeljak otkaz na klupi londonskog Totenhema nakon 17 meseci kao menadžer kluba.

Rukovodstvo Spursa nije bilo zadovoljno učinkom "Posebnog" i odlučeno je da mu se uruči otkaz, iako će mu zbog raskida saradnje morati da isplate ogromnu sumu novca, koja je navodno blizu 30 miliona funti.

Na klupu "Pevaca" sešće poznato, ali vrlo mlado lice sa fudbalskih terena u Engleskoj. To je 29-godišnji Rajan Mejson, momak koji je sa nepunih 26 godina morao da prekine fudbalsku karijeru nakon stravične povrede glave.

Mejson je 22. januara 2017. godine imao žestok sudar glavama sa tadašnjim fudbalerom Čelsija Gerijem Kejilom. Pukla mu je lobanja i hitno je operisan.

Rajan Mejson
foto: Profimedia

Čak 14 metalnih pločica, 28 šrafova i 45 šavova bili su potrebni kako bi mu se spasio život, ali nažalost bilo je jasno da od povratka fudbalu neće biti ništa.

- Srećan sam što sam živ. Desi se da ponekad nešto zaboravljam, zato sve zapisujem. Na početku sam spavao i po 20 sati, nisam mogao da razgovaram. Telo mi je zahtevalo dosta energije da bih se oporavio - opisao je Mejson kroz kakav oporavak je prošao.

Nakon okončanja fudbalske karijere Mejson je odlučio da krene u trenersku. Počeo je u Totenhemu, gde je napravio i prve fudbalske korake. Obavljao je dobar posao u omladinskim kategorijama i zatim je dobio priliku u Murinjovom timu.

Na kraju je dobio šansu da vodi prvi tim nakon otkaza Portugalcu. Rukovodstvo kluba mu je pružilo šansu do kraja sezone i on će tako postati najmlađi menadžer u istoriji Premijer lige.

Za menadžera je imenovan sa 29 godina i 33 dana, pa je tako nadmašio Atillija Lombarda koji je na klupi Kristal Palasa bio sa 32 godine i 67 dana.

Videćemo kako će se Rajan snaći na klupi londonskog kluba. Dobio je veliku šansu, ali i odgovornost, a debi će imati večeras kada će Totenhem ugostiti Sautempton.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.