LEPE REČI GVARDIOLE KOJE SU POTKAČILE SUPERLIGU: ''Sport nije sport ako vam je uspeh zagarantovan''!
Foto: AP

PAMETNO

LEPE REČI GVARDIOLE KOJE SU POTKAČILE SUPERLIGU: ''Sport nije sport ako vam je uspeh zagarantovan''!

Navijači Engleskoj su pokazali veliko negodovanje zbog ovog takmičenja

Objavljeno:

Najbogatiji klubovi u Evropi odlučili su da pokrenu novo takmičenje kako bi zaradili dosta više novca nego što imaju sada od UEFA-inih takmičenja Lige pšampiona i Lige Evrope.

Superliga će imati 15 stalnih klubova i pet klubova koji će se u ovo takmičenje plasirati kroz nacionalna prvenstva.

Trenutno dokument o pokretanju Superlige potpisalo je 12 klubova, a to su Real Madrid Barselona, Atletiko Madrid, Juventus, Inter, Milan, Arsenal, Mančester junajted, Manćester siti, Totenhem, Čelsi i Liverpul.

Međutim, danas su engleski mediji objavili da se čelnici Mančester sitija i Čelsija pitaju da li su donijeli dobru odluku, te razmišljaju o tome da napuste Superligu.

Pep Gvardiola
foto: EPA/Rui Vieira

Navijači Engleskoj su pokazali veliko negodovanje zbog ovog takmičenja i odluke klubova da to podrže. Iako je Siti pristao da bude dio ove priče čini se da u klubu nisu baš svi za to.

Na press konferenciji danas je Pep Gvardiola sve iznenadio jer je priznao da mu se ideja Superlige baš ne sviđa i to je objasnio na svoj način.

- Znam neke informacije ne sve. Ne znam zašto su izabrani baš ovi timovi. Sport nije sport ako vam je uspeh zagarantovan i kada ne postoji veza između truda i nagrade. Nije sport ako vam nije važno da li ćete izgubiti. Nije fer prema timovima koji se bore za sami vrh, a ne mogu da se kvalifikuju jer je uspeh već zagarantovan nekim klubovima. To sada osećam i ne znam šta se može promeniti. Kažu da tih pet klubova može da se kvalifikuje ako budu dobri. Pa šta će biti s klubovima koji budu imali loše sezone jednu za drugom, a bit će kvalifikovani za Superligu. To nije sport - poručio je Gvardiola i dodao.

- Situacija oko Superliga mora da se objasni svima i da se zna zašto su donesene takve odluke. Zašto Ajax nije uključen sa svim uspjesima koje ovaj klub ima kroz historiju? Pokušajte mi to objasniti - zaključio je Gvardiola.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.