''BAJERN NIJE UČESTVOVAO U STVARANJU SUPERLIGE, VERUJEMO U REFORMU LIGE ŠAMPIONA''! Konkretan je direktor Bavaraca
Foto: EPA/ Miguel A. Lopes

ostaju verni uefi

''BAJERN NIJE UČESTVOVAO U STVARANJU SUPERLIGE, VERUJEMO U REFORMU LIGE ŠAMPIONA''! Konkretan je direktor Bavaraca

Uvereni smo da trenutna dinamika u fudbalu garantuje ozbiljnu osnovu

Objavljeno:

Od sinoć ne prestaje da podrhtava fudbalsko tlo Evrope, od onog trenutka kada su najbogatiji klubovi osnovali Superligu.

A da ne podržavaju ovo novo takmičenje koje bi trebalo da zaživi od sezone 2023/24, je Bajern koji kao i svi klubovi iz Nemačke neće tu da učestvuje, već će ostati verni UEFI i Ligi šampiona.

Tu vest je potkrepio svojom izjavom i Karl Hajnc Rumenige, da Bajern neće učestvovati u Superligi Evrope, kao i da čvrsto veruje u reformu Lige šampiona:

- Fudbalski klub Bajern nije učestvovao u stvaranju Superlige. Uvereni smo da trenutna dinamika u fudbalu garantuje ozbiljnu osnovu. Bajern podržava reformu Lige šampiona, jer verujemo da je to pravi korak za razvoj evropskog fudbala. Izmenjena preliminarna runda će doprineti stvaranju veće tenzije i emocionalnosti u takmičenju.

Liga šampiona
foto: EPA/Laurent Gillieron

Izvršni direktor Bajerna smatra i da stvaranje Superlige neće rešiti finansijske probleme:

- Ne verujem da će Superliga rešiti finansijske probleme evropskih klubova uzrokovane koronom. Štaviše, svi klubovi u Evropi bi treblo da sarađuju u solidarnosti kako bi se struktura potrošnje, što se konkretno odnosi na plate igrača i provizije koje uzmaju njihovi konsultanti, podesila u skladu sa prihodima, sa ciljem da evropski fudbal bude racionalniji - konkretan je Rumenige.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.