SUPERLIGA EVROPE PRIMILA PRVI UDARAC: Tri kluba neće da učestvuju u ovom takmičenju!
Foto: Profimedia

još će biti svašta

SUPERLIGA EVROPE PRIMILA PRVI UDARAC: Tri kluba neće da učestvuju u ovom takmičenju!

Prema navodima najboljih evropskih novinara to su Bajern, Lajpcig i Porto

Objavljeno:

Juče smo bili svedoci istorijske odluke u svetskom fudbalu koja je napravila tektonske poremećaje u Evropi.

Sinoć je i zvanično osnovana evropska Superliga, a kao glavni zagovornici ovog novog takmičenja su najbogatiji klubovi u Evropi, poput Reala i Barselone, Intera, Juventusa i Milana. To su jedni od 12 klubova koji zasada čine ovo takmičenje.

Ali već danas je ovo novo takmičenje dobilo prvi udarac. A to je odustajanje tri kluba.

Prema navodima najboljih evropskih novinara to su Bajern, Lajpcig i Porto, međutim sada je stigao demanti direktno iz Portugala pošto "zmajevi" i ne pomišljaju da se odmetnu od UEFA, možda baš posle navoda da će biti kazni.

- Nije bilo kontakata, ali i ne obraćammo pažnju na to iz više razloga. Prvi je - Evropska unija ne dozvoljava zatvorena prvenstva kao u NBA, a mi ne možemo da učestvujemo u nečemu što se protivi pravilima EU i UEFA. Nisam zabrinut, sumnjam da će to zaživeti. Mi smo u Ligi šampiona i bićemo još godinama - rekao je predsednik Porta Pinto da Košta.

FK Porto
foto: Profimedia

I Nemci su izričito protiv ove lige, dva najveća kluba Bajern i Borusija Dortmund koji su u upravnom odboru Evropske asocijacije klubova (ECA), a o ovome je govorio i izvršni direktor Hans-Joahim Vacke.

- Bajern Minhen i Borusija Dortmund izneli su 100 odsto identična gledišta u svim diskusijama - rekao je Vacke, i dodao.

- Članovi odbora ECA okupili su se u nedelju uveče na virtuelnij konferenciji i potvrdili da odluka Odbora od prošlog petka i dalje važi. Ta odluka podrazumeva da klubovi žele da nastave sa sprovođenjem planirane reforme Lige šampiona. Članovi Odbora ECA jasan stav odbijajući planove za uspostavljanje Superlige - zaključio je Hans - Johim Vacke.

FK Borusija Dortmund
foto: EPA/Lars Baron

Sem Bajerna i Dortmunda, takođe i Lajpcig kao i svi njegovi klubovi su izričito protiv Superlige Evrope.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.