FUDBALSKI RAT: 12 klubova protiv CELOG SVETA!
Foto: EPA/Jean-Christophe Bott

GORI!

FUDBALSKI RAT: 12 klubova protiv CELOG SVETA!

Sajmon Stoun sa BBC-a javlja da je ECA večeras održala vanredni sastanak i da na njemu nije bilo nijednog od 12 odmetnutih klubova, iako su svi dobili poziv da dođu

Objavljeno:

Svet fudbala se trese u iščekivanju navodnog novog takmičenja, koje treba da osnuju 12 klubova, što je izazvalo pravi fudbalski rat u Evropi, ali i svetu.

Protiv "12 žigosanih" ustali su baš svi: UEFA, FIFA, fudbalski savezi i lige Engleske, Italije, Španije, Nemačke i Francuske, a sada se njima priključila i Evropska asocijacija klubova (ECA), koja je čvrsto stala uz evropsku kuću fudbala.

ECA predsedava i član je izvršnog odbora Andrea Anjeli, predsednik Juventusa, pa su mnogi pomislili da je ovim stavljena tačka na priču. Ali, nije.

ECA je saopštila:

"U svetlu današnjih izveštaja o takozvanoj odmetnutoj ligi, ECA kao telo koje predstavlja 246 vodećih klubova širom Evrope ponavlja svoju iskazanost posvećenosti radu i razvoju modela klupskih takmičenja UEFA sa UEFA za ciklus koji počinje 2024, kao i da se snažno protivi 'zatvorenom modelu super lige' o kome mediji pišu".

Treba reći da ovo saopštenje niko nije potpisao.

Ali, iako ovo deluje kao poslovnični obrt, ne treba žuriti.

Sajmon Stoun sa BBC-a javlja da je ECA večeras održala vanredni sastanak i da na njemu nije bilo nijednog od 12 odmetnutih klubova, iako su svi dobili poziv da dođu.

"Na njemu su bili Bajern Minhen i Pari Sen Žermen, a dogovoreno je da se ostane uz najavljene reforme", navodi Stoun.

Klubovi koji su pokrenuli celu priču su dvojka iz Mančestera, Liverpul, Totenhem, Arsenal, Čelsi, Real Madrid, Barselona, Atletiko Madrid, Juventus, Inter i Milan.

Doduše, drugi izvori javljaju da je deo klubova iz grupe pobunjenika prisustvovao sastanku, ali samo kao nemi posmatrači.

Pari Sen Žermen, Bajern Minhen i Borusija Dortmund su izrazito protiv.

Čeka nas ludo veče i naredni dani.

(Espreso/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.