NAMEŠTENE DVE UTAKMICE U SRBIJI, SUMNJA UEFA? Pod ''lupom'' i nekoliko fudbalera!
Foto: Filip Plavčić

skandal

NAMEŠTENE DVE UTAKMICE U SRBIJI, SUMNJA UEFA? Pod ''lupom'' i nekoliko fudbalera!

Jedan od dva pomenuta slučaja je označen kao alarmantant, zbog ogromnog broja uplata na Dalekom istoku

Objavljeno: 12:31h

Evropska fudbalska federacija (UEFA) dostavila je Fudbalskom savezu Srbije podatke o nameštanju dva utakmice u domaćim takmičenjima.

Kako saznaje "Sport klub", predstavnici UEFA su na osnovu praženja uplata u kladionicama u Evropi i Aziji identifikovali ozbilljne anomalije i prosledili obimnu dokumentaciju u FSS.

Radi se o utakmicama koje su odigrane u martu ove godine. Jedna je bila početkom, a druga krajem meseca.

Jedan od dva pomenuta slučaja je označen kao alarmantant, zbog ogromnog broja uplata na Dalekom istoku.

Fudbalska reprezentacija Srbije i Crne Gore, Fudbalski savez Srbije, FSS
foto: Filip Plavčić

Sam postupak analize sumnjivih mečeva trajao je dugo. Pratilo se učešće pojedinih fudbalera u igri, posebno golova koji su označeni kao simptomatično jednostavni. Dostavljeni su i snimci sa spornih mečeva i još nekoliko potencijalno nerazumljivih i kontraproduktivnih poteza, direktno projektovanih u oslikavanju konačnih ishoda.

Analitičari koji su zaduženi za praćenje "dojavljenih utakmica" evidentirali su i nekoliko fudbalera pod sumnjom. Navodno, pojedini imaju bogat dosije takvih utakmica i bili su skloni takvim stvarima i u ranijim klubovima. Taksativno su imenovani, u izveštajima dostavljenim nadležnim u Fudbalskom savezu Srbije, zajedno sa njihovim bivšim klubovima.

Predmeti su u rukama Svetislava Bate Đurovića, početkom godine imenovanog oficira za integritet Fudbalskog saveza Srbije. Nekadašnji policajac i načelnik SBPOK-a, u saradnji sa članovima Disciplinske komisije FSS, zatražiće izjašnjavanje klubova i fudbalera pod sumnjom. Potom sledi odluka o visini kazne.

(Espreso/Kurir sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.