STOLICA POVODOM SMENE SA MESTA SELEKTORA: Iznenađen sam prekidom saradnje, ponosan sam na svoje igrače!
Foto: Starsport©

iskreno

STOLICA POVODOM SMENE SA MESTA SELEKTORA: Iznenađen sam prekidom saradnje, ponosan sam na svoje igrače!

Očigledno je da nam se vizije nisu poklopile

Objavljeno: 17:17h

U četvrtak je došlo do smene na klupi mlade reprezentacije Srbije, jer je Iliju Stolicu zamenio Zvonko Živković, kome će pomoćnik biti Dževad Prekazi.

Ovaj neočekivan potez Fudbalskog saveza nas je prilično iznenadio jer su čelnici to uradili bez uobičajene prakse i manira.

Ono što je isto čudna stvar je ta da vest o smeni saznao posle nekoliko portala koji su izbacili ovu vest pre nego što je Stolica saznao. Poslednju utakmicu koju je vodio na klupi reprezentacije je bila protiv Turske koju su pobedili sa 1:0. A pretstojala su mu kvalifikacioni mečevi za Evropsko prvenstvo 2023. godine. Srbija se nalazi u grupi sa Francuskom, Ukrajino, Severnom Makedonijom, Farskim ostrvima i Jermenijom.

Ilija Stolica je izneo svoje prva mišljenja povodom smene sa klupe Srbije:

- Očigledno je da nam se vizije nisu poklopile, a vreme će biti najbolji sudija za sve nas. Žao mi je najviše zbog igrača, jer se iznenada razilazimo, ali ja ću zaista biti njihova velika podrška - počeo je priču za "Novosti" Ilija Stolica.

Ilija Stolica
foto: Starsport©

Ovaj nekadašjni trener Čukaričkog između ostalog i mnogih klubova u Superligi, kao i na šta je najponosiji dok je bio na selektorskoj funkciji:

- Mladu reprezentaciju sam preuzeo na početku prošlih kvalifikacija za Prvenstvo Evrope, kada je ona već posle dva uvodna meča imala jedan poraz i jedan remi, pa sam posle dogovora sa Vladimirom Matijaševićem i Goranom Grkinićem seo na klupu u vrlo specifičnom trenutku. Plan i program koji je tada usvojen je bio da saradnja bude na duži vremenski period, po detaljnom planu i programu koji sam svima predstavio. Selekcija koju sam vodio se nije plasirala na Prvenstvo Evrope koje je nedavno odigrano u Sloveniji. Kada pogledam iza sebe, najponosniji sam što su iz aktuelne generacije sa nama rasli i do "A" selekcije porasli Dušan Vlahović, Strahinja Pavlović i Ivan Ilić - dodaje Stolica koji je u poslednja tri meča sa "orlićima" zabeležio dve pobede i jedan remi, bez primljenog gola i praktično oformio tim za start septembarskih kvalifikacija - kaže Stolica.

Iliju Stolicu ćemo najverovatnije ponovo uskoro videti ponovo na klupi nekog kluba.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.