LEGENDA ZVEZDE O STANKOVIĆU: Dejanove zasluge za trijumf u derbiju su velike!
Foto: Dado Đilas

A tek je na početku

LEGENDA ZVEZDE O STANKOVIĆU: Dejanove zasluge za trijumf u derbiju su velike!

Dejan Stanković dobio je svoj prvi večiti derbi kao trener, to je za njega onako emotivnog bio ogroman stimulans

Objavljeno:

Legenda fudbala na ovim prostorima i treća Zvezdina zvezda, Dragan Džajić dao je opširan intervju za Kurir, u kojem je govorio o sadašnjem šefu struke Dejanu Stankoviću.

Kada je Dragan Džajić bio predsednik Crvene zvezde Dejan Stanković je ušao u prvi tim i istoriju kluba. Sa svega 16 godina, šest meseci i 19 dana 11. februara 1995. debitovao je kod trenera Ljupka Petrovića zamenivši Dejana Ramba Petkovića, u meču odigranom na Karaburmi, protiv OFK Beograda, koji su crveno-beli rešili u svoju korist sa rezultatom 2:1.

- Sećam se toga, kako da se ne sećam. Dejan je došao u Crvenu zvezdu kao dete i vrlo brzo je shvatio svu veličinu kluba. Rastao je u njemu, identifikovao se i tako se formirao kao ličnost. Žao mi je samo što nije kao fudbaler ostao još duže u Zvezdi, međutim tada je bilo teško vreme, vladala je velika besparica i mi smo morali kao mladog da ga prodamo u Lacio - počeo je priču za Kurir Dragan Džajić.

Dejan Stanković
foto: Starsport©

Dejan Stanković dobio je svoj prvi večiti derbi kao trener, to je za njega onako emotivnog bio ogroman stimulans.

- Utakmica je bila bitna za Crvenu zvezdu, bez obzira na ishod. To je derbi, stvorila se atmosfera da ne može da se bije Partizan... To je utakmica najveća na ovim prosotorima i dobro je što smo je dobili. Sve čestitike svima u klubu, a posebno treneru Stankoviću. Njega bih istakao. Ne samo zbog pobede, jer se i njemu stvarao veliki pritisak. Navijači su silno želeli da dobijemo utakmicu, a to onda otežava situaciju.

Smatra Dragan Džajić da je Dejanu Stankoviću nije bilo lako, posebno što je ceo pritisak javnosti vezano za derbi preuzeo na sebe.

- Dejanove zasluge za trijumf u derbiju su velike! Isto tako i to što smo na prvom mestu i što imamo toliko pobeda. Što smo nadomak nove titule, a ona je najvažnija, što možemo da igramo finale Kupa Srbije. Naravno ne smem da zaboravim ljude koji vode klub i igrače, ali Dejana moram da istaknem. Znam za priče odranije vezano za njega, bilo je tu dosta onih koji su sumnjali u njega, ali je on to na pravi način demantovao. Potvrdio se i više od toga, a to je veoma važno. Setimo se kako je vodio ekipu u Evropi, kako je rastao sa njom. Nesrećno smo ispali od Milana. Nezasluženo, jer nismo izgubili nijednu od dve utakmice.

Crvena zvezda ima 12 bodova prednosti nad Partizanom, titula je praktično već osvojena.

- Uvek sam razmišljao da je svaka sledeća utakmica najvažnija. To je neka moja filozofija. A, to vidim, radi i Dejan. I to je jedino ispravno. Jeste 12 bodova velika prednost, nadomak smo titule, ali Crvena zvezda je veliki klub i traži drugačije ophođenje. Prvo Ivanjica. Tamo sada treba da potvrdimo sve ovo iz derbija. Ne treba da se žuri, atmosfera je dobra, nema opuštanja. Ko nije bio u Zvezdi to ne može da oseti i zna. A Deki zna! Zvezda je institucija. Uvek se očekuje da pobediš i da uvek budeš prvi.

(Espreso/Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.