REAL BOLJI OD BARSELONE: Madriđani zaseli na prvo mesto!
Foto: Profimedia

El klasiko

REAL BOLJI OD BARSELONE: Madriđani zaseli na prvo mesto!

I ovaj El Klasiko je opravdao očekivanja ljubitelja fudbala

Objavljeno: 22:55h

Fudbaleri Real Madrida i Barselone odigrali su još jedan El Klasiko u kojem je ulog bio prvo mesto u španskoj Primeri.

Ovoga puta pobedu je odneo Real i tako preuzeo prvo mesto.

Barselona je krenula jalovo, imajući posed, ali bez ozbiljne šanse da se ugrozi gol Madriđana. To je Real iskoristio pa je iz jedne kontre nakon koje je u 14. minutu Lukas Vaskes asistirao, a Benzema petom matirao Ter Štengena.

Krenula je Barselona silovitije, ali zadnja linija domaćina je bila dobro postavljena, pa sem sporadičnih poluprilika nisu mogli ništa.

Onda u 28. minutu dosuđen je slobodan udarac za Madriđane, a Toni Kros je izveo slobodan udarac, lopta je Desta pogodila u leđa, promeila pravac i ušla u gol.

El Klasiko
foto: Profimedia

Tu domaćini nisu stali nego su hteli da iskoriste momentum i postignu još jedan pogodak. Najbliži tome su bili u 34. minutu kada je Vinisijus isprintao po levoj strani, pa uposlio Valvardea na suprotnoj, a ovaj je pogodio stativu.

U samoj završnici prvog dela, Barselona je imala nekoliko šansi, a najozbiljnije su bile mesija u 45. kada je pogodio direktno iz kornera stativu, a potom i zicer, koji je skinuo Kurtoa.

El Klasiko
foto: Profimedia

U drugom poluvremenu strašno nevreme je pogodilo Madrid. Od jačine padavine snega i kiše uslovi za igru su postali katastrofalni, ali to nije umanjilo kvalitet fudbala. Obe ekipe su krenule žestoko, šanse su se smenjivale iz minuta u minut.

Uspela je Barselona da smanji rezultat u 60. minutu kada je debitant u El Klasiku Oskar Mingesa postigao gol. Alba je centrirao, a defanzivac Barselone se odlično snašao.

Nastavljena je odlična igra sa šansama na obe strane, pogodila je Barselona i prečku u poslednjim sekundama duela, ali se rezultat do kraja nije menjao.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.