ZVEZDA RUŠI REKORDE PRED SOBOM: Marakana = Neosvojiva tvrđava!
Foto: Starsport©

Istorija se piše

ZVEZDA RUŠI REKORDE PRED SOBOM: Marakana = Neosvojiva tvrđava!

Apsolutni rekorder je baš daleko, a to je Real Madrid sa 121 utakmicom bez poraza

Objavljeno:

Crvena zvezda je napravila od Marakane neosvojivu tvrđavu u domaćim okvirima i aktuelni je evropski lider po broju uzastopnih utakmica bez poraza na svom stadionu.

Posle trijumfa u večitom derbiju niz je došao do 71, što je doprinelo proboju na listi svih vremena na 15. mesto i stizanje dostignuća Juventusa između 1932. i 1936 godine.

Do kraja prvenstva crveno-beli imaju još četiri utakmice kod kuće (Radnik, Vojvodina, Zlatibor i Metalac), a ukoliko ne bude poražena probiće se na 11. mesto na listi sveta pa će deliti to mesto sa Karl Cajs Jenom (1968.-1974.).

Apsolutni rekorder je baš daleko, a to je Real Madrid sa 121 utakmicom bez poraza, a da bi se dostigao taj rezultat Zvezdi je potrebno da još tri sezone bude neporažena na Marakani.

Delije, Vatromet
foto: Printscreen/Twitter/@Matt_CAFC

Ove sezone niko nije pobedio Zvezdu kod kuće. U prvenstvu samo je Javor izvukao remi, dok je u Evropi savladan Liberec i Gent, a remiji su upisali Hofenhajm i Milan.

Takođe, četa Dejana Stankovića juri još jedan rekord, a to je broj uzastopnih pobeda. Titulu ovde drži Benfika koja je od 1971. do 1973. godine upisala 29 uzastopnih trijumfa.

Ako crveno-beli ostanu neporaženi u narednih osam kola, doći će na samo tri koraka od ovog rekord. Sada sa 18 trijumfa dele mesto sa Mančester sitijem i Liverpulom.

Podsetimo, Zvzedina generacija iz sezone 2015./2016. sa trenerom Miodragom Božovićem na čelu, došla je do 24 trijumfa u nizu.

(Espreso/Sportski Žurnal)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.