IBRA KAO FRANC FERDINAND: Javnost razapinje Šveđanina - otkrilo se da je ODSTRELIO lava tek puštenog u divljinu!
Foto: EPA/Matteo Bazzi

varvarin

IBRA KAO FRANC FERDINAND: Javnost razapinje Šveđanina - otkrilo se da je ODSTRELIO lava tek puštenog u divljinu!

Potom je sredio da se njegovi koža i lobanja prebace u Švedsku gde je nesrećni lav prepariran i izložen u njegovoj kući

Objavljeno: 22:13h

Zlatan Ibrahimović često sam sebe naziva bogom, a neretko i "lavom" jer svoj značaj u svetu fudbala poistovećuje sa onim kraljem životinja.

Tako često ponosno pokazuje veliku tetovažu lava na leđima.

Ali, to mu izgleda nije smetalo da učini nešto što je zgrozilo javnost. Kako piše švedski list "Ekspresen", Zlatan je svojevremeno dobio dozvolu za lov i manje od godinu dana kasnije, u Južnoj Africi je odstrelio jednog lava.

Potom je sredio da se njegovi koža i lobanja prebace u Švedsku gde je nesrećni lav prepariran i izložen u njegovoj kući.

Da stvar bude gora, ovaj mužjak je bio tek pušten u divljinu nakon godinu dana provedenih u zatvorenom. U Južnoj Africi naime, divlje životinje je dozvoljeno odstreliti kada se nađu na slobodi. Ista im ubrzo bude nemilosrdno uskraćena...

Lavovi su inače, kao i većina divljih mačaka, na listi ugroženih životinja, ali ekscentrični bogataši koji to sebi mogu da priušte i ne vide ništa loše u ubijanju životinja, u zemljama poput Južne Afrike su rado viđene mušterije.

Većina sveta smatra ovakav lov varvarskim, ali se on nažalost održava na crnom kontinentu. Samo od 2004. do 2014. u Africi je ubijeno milion i sedamsto hiljada divljih životinja.

Najgori od svih trofejnih lovaca bio je nadvojvoda Franc Ferdinand koji je u svom dnevniku zabeležio čak 272.511 odstrela divljači, a oko sto hiljada prepariranih životinja je izlođio u svom dvorcu u Konopištu.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.