TAPI I SUPRUGA PREŽIVELI TORTURU: Bivši predsednik Marseja udaran bejzbol palicom dok nije predao dragocenosti!
Foto: EPA/Christophe Petit Tesson

strašno

TAPI I SUPRUGA PREŽIVELI TORTURU: Bivši predsednik Marseja udaran bejzbol palicom dok nije predao dragocenosti!

Tapi je svojevremneo optužen za mnoga nameštanja utakmica u prvoj polovini devedesetih godina

Objavljeno:

Bivši predsednik Olimpika iz Marseja Bernar Tapi, kog Srbija pamti iz Barija, našao se na meti provalnika.

On je zajedno sa suprugom Dominik doživeo brutalno nasilje u svom porodičnom domu. Pljačkaši su upali u kuću dok je par spavao, a potom su im naneli teške povrede, preneli su francuski mediji.

Supružnike su provalnici zlostavljali, vezivali i prebijali, navodi se da su ih udarali i bejzbol palicom sve dok Tapi nije pokazao gde stoji nakit i dragocene stvari. Kako prenose mediji Dominik je zbog povreda završila u bolnici.

Dok je bivši predsednik francuskog fudbalskog tima odbio da ide u bolnicu, a pomoć je u kuću pristigla kada su komšije videle šta se događa i pozvale policiju.

Titula u Bariju, Bari 1991, Fk Crvena Zvezda
foto: Profimedia

Na čelu Marseja Tapi je bio baš kada je Crvena zvezda pobedila tu ekipu u Bariju čuvene 1991. godine.

U prošlosti je osuđivan zbog nameštanja mečeva na osam meseci zatvora i dve godine uslovno. Zbog toga su franskuckom velikanu svojevremeno oduzimani trofeji.

Svojevremeno je tehnički direktor Crvene zvezde u vreme finala u Bariju 1991, Vladimir Cvetković, potvrdio da je na ljude iz kluba vršen pritisak da "prodaju" tu utakmicu. On je tvrdio da je pritisak stizao direktno od ljudi bliskih Tapiju.

Tako su i dve sezone kasnije, kada su stigli do prve i jedine titule prvaka Evrope koju neki francuski klub ima, iz Olimpika navodno pokušavali da podmite pojedine igrače suparničke ekipe.

Mark Hejtli, tada jedan od najboljih igrača Rendžersa, je tvrdio da mu je ponuđen mito da ne igra protiv Marseja. Kad je odbio isključen je u utakmici sa Klub Brižom zbog čega ipak nije bio na terenu protiv Olimpika. Francuzi su izborili rezultat potreban da se plasiraju u finalu gde su savladali Milan.

U domaćem prvenstvu, Tapi je potkupio trojicu igrača Valensijena da puste Marsej da pobedi i, još važnije, da ne povrede nijednog igrača pred finale sa Milanom.

Klub je izbačen iz prve lige Francuske i evropskih takmičenja, a drugoplasirani Pari Sen Žermen je odbio trofej za nacionalnog prvaka pa je prvenstvo t egodine ostalo bez šampiona.

(Espreso/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.