MITROVIĆU ''SKIDAM KAPU'' ZA GOLOVE, PIKSI PREPORODIO REPREZENTACIJU! Uvek konkretan Rade Bogdanović
Foto: Printscreen/youtube/Nebojsa Petrovic

i treba

MITROVIĆU ''SKIDAM KAPU'' ZA GOLOVE, PIKSI PREPORODIO REPREZENTACIJU! Uvek konkretan Rade Bogdanović

Za mene nije iznenađenje što je Srbija osvojila sedam bodova

Objavljeno:

Bivši fudbaler koji privlači mnogo pažnje svojim izjavama je opet svojim rečima oduševio mnoge.

Rade Bogdanović je gostujući u emisiji Nebojše Petrovića govrio o reprezentaciji Srbije njenom selektoru i najboljem strelcu Aleksandru Mitroviću.

Kad je reč o Draganu Stojkoviću Piksiju, Bogdanović je čak i igrao protiv njega dok je sadašnji selektor bio u Nagoji. Napominje da je za kratko vreme Piksi preporodio Srbiju i promenio mentalitet fudbalera.

- Za mene nije iznenađenje što je Srbija osvojila sedam bodova u prve tri utakmice i što se nalazi na deobi prvog mesta sa Portugalom. Kvalitet nikada nije bio sporan, ali se u martovskim mečevima video jedan novi pristup. Vraćali su se posle vođstva protivnika, pokazali karakter, borili se do poslednjeg sudijskog zvižduka. Ukratko, vidi se da je za selektora došao neko koga svi mi volimo. Igrao sam protiv njega i Pikseta je svima nama bio idol. Čim vidiš na klupi čoveka sa takvom harizmom, hteo ne hteo moraš da imaš pozitivnu emociju. Od samog početka, Piksi se postavio ni po babu ni po stričevima. Kažem pre neki jednom komšiji, ćuti bre kad si video da selektor menja golmana na trećoj utakmici. Kod Piksija nema nezamenljivih i nedodirljivih. To su neki fudbalski potezi, ništa nenormalno i nelogično - kaže Rade.

A pun je lepih reči i komplimenata prema napadaču Aleksandru Mitroviću koji je oborio rekord po broju golova u nacionalnoj selekciji. To je uradio na utakmici protiv Portugala.

Evo, pred kamerama, skidam mu kapu za tih pet golova koji su u tehničkom smislu fenomenalni. Vanserijska klasa. Znam ih napamet. Onaj prvi, lob udarcem protiv Irske, jeste bio lep i kvalitetan, svaka čast. Ali meni je onaj drugi još lepši. Kad je skočio, izvio se, ostao u vazduhu i vratio loptu u kontra stranu. Fascinantno. Pa treći gol, kad je stavio glavu gde niko ne bi ni kopačku. To ljudi vide, to vide i njegovi saigrači pa kažu sebi ako on ide tako, hajde i mi da uklizavamo. Da ginemo. Ova dva protiv Azerbejdžana, takođe vrhunsko majstorstvo. Lažno kretanje bez lopte, primanje iz prve desnom spoljnom, udarac desnom unutrašnjom u suprotni ugao. Onaj drugi kad mu Sergej dodaje pas, on krene, pa je pusti i udari dropku levom nogom… Klasa. Meni stvarno nije jasno šta je u glavi tog trenera Fulama. Ne znam, možda je nešto lično. Ali, ekipa ti ispada iz lige, imaš momčinu na klupi i ti ga ne puštaš da igra. Onakvog borca. Ja Mitrovića ne poznajem, nisam bio ni metar od njega… ali mi deluje kao fin momak. Vidi se da je dobar, da je pozitivan - kaže uvek interesantni Rade Bogdanović.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.