SPECIFIČNA JE BILA ATMOSFERA, KAO I KOD NAS: Srpski fudbaler se prisetio trenutka kada je zaigrao na Bernabeu!
Foto: Starsport©

NAVIRU SEĆANJA

SPECIFIČNA JE BILA ATMOSFERA, KAO I KOD NAS: Srpski fudbaler se prisetio trenutka kada je zaigrao na Bernabeu!

Lazar se tad našao u startnih 11 i kako je istakao da mu je to bila jedna od utakmica koju će najviše pamtiti za vreme dok je bio u Engleskoj

Objavljeno: 11:18h

Prvotimac Partizana Lazar Marković je govorio za Kurir, o svom iskustvu kada je nosio dres slavnog Liverpula.

On je novembra meseca 2014. godine, bio starter na utakmici koju je klub sa Enfilda igrao protiv Real Madrida. A upravo će ovu timovi biti rivali u četvrtfinalu Lige šampiona.

Lazar se tad našao u startnih 11 i kako je istakao da mu je to bila jedna od utakmica koju će najviše pamtiti za vreme dok je bio u Engleskoj.

- Nije mi to bila prva velika utakmica, ali je svakako bila među najvećim. Igrao sam na Enfildu protiv Mančestera, osetio sam šta to znači. Kako sam se osećao? Real je jedan od najvećih klubova, Liverpul takođe... Imao sam 20 godina, a ni sad mi ne bi bilo svejedno - kaže Marković, pa dodaje:

Lazar Marković
foto: EPA/Peter Powell

- Specifična je atmosfera, sećam se navijača iza gola. Slično je na Enfildu, svakako nikome ne bi bilo svejedno. Kada možeš da kažeš da si igrao za klub kakav je Liverpul, sigurno je da si nešto napravio u karijeri.

Potom je rekao da bi opet isto uradio odnosno da ne bi odbio poziv takvog kluba kakav je Liverpul.

- Ne bih ništa menjao! Kad te zove Liverpul, ne čekaš ništa. Došao trener u Lisabon da me zove, da mi priča koja će biti moja uloga. Fudbal je život, većina bi sigurno postupila kao i ja - rekao je Čačanin.

Lazar Marković je dres Liverpula nosio od 2014 do 2019, ali je za taj period ubeležio samo 19 utakmica na kojima je postigao dva gola. Redsi su ga u međuvremenu slali na pozajmice u Fenerbahče, Sporting, Hal siti i Anderleht.

Da bi se pretprošle godine vratio u redove crno-belih.

Na kraju se dotakao i svog sadašnjeg kluba, gde je i započeo svoju karijeru, naravno reč je o Partizanu, koji se trenutno nalazi u neverovatnoj seriji pobeda. Marković je otkrio koje najzaslužniji za ovaj niz trijumfa i kako to utiče na ekipu.

Lazar Marković, Sejduba Suma
foto: Starsport©

- Imamo pobednički mentalitet i u dobroj smo seriji. Zasluge za to idu Saletu Stanojeviću i njegovom stručnom štabu. Kod nas u prvenstvu je devet bodova mnogo, titula jeste daleko, ali ide derbi, pa ćemo videti šta će biti posle toga.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.