RONALDO JE POGOĐEN: Santoš otkrio kako se oseća posle svega!
Foto: Starsport©

nije mi lako bilo

RONALDO JE POGOĐEN: Santoš otkrio kako se oseća posle svega!

"Rekao sam im pre meča da moramo da budemo budni od početka, bilo je neophodno imati tu neku strast na početku meča"

Objavljeno:

Fudbaleri Portugala su savladali Luksemburg sa 1:0, ali nisu blistali.

"Rekao sam im pre meča da moramo da budemo budni od početka, bilo je neophodno imati tu neku strast na početku meča. I kad već pričam o njoj, neću da kažem da nije bilo želje i posvećenosti. Gledam i na druge faktore. U prvih 30 minuta igrali smo kao da smo izašli goli na teren! Istina, imali smo dosta tehničkog kvaliteta u igri, to je oduvek moralo da pravi razliku, tako da je trebalo napraviti balans sa više kreativnosti, dinamike... U poluvremenu, rekao sam im ponovo šta tražim. Tim je pred kraj prvog poluvremena dobro reagovao na gol, uspeli smo da izjednačimo. Posle smo imali sedam ili osam šansi da postignemo gol. Ako igramo kao u poslednjih 60 minuta igre, teško da iko može da nas pobedi", smatra Santoš.

I za Portugal je, kao i za sve ostale, bilo previše tri meča za nedelju dana.

"Moramo da razmislimo o svemu i nađemo rešenja. Ovo je neodgovarajuća stvar i za selektore i za igrače. Za dobro fudbala, to mora da se menja. Igrači nisu mašine i doći će umorni u svoje klubove. I za trenere nije dobro. Nisam ih video četiri meseca, posle prvog meča, mogli smo da radimo jedino trening oporavka. I Luksemburg je igrao tri utakmice, nije da se vadimo, ali mora da se razmisli o svemu".

Primetna je bila nervoza kod kapitena Kristijana Ronalda, koji je promašivao što obično ne čini.

"Ta nervoza je već čuvena. Ponekad stvari ne idu kako želi. Kao da lopta neće da uđe u gol posle njegovih šuteva. On u tim situacijama pogađa 99 od 100 prilika. Naravno, ta epizoda u Srbiji ga je pogodila", kaže selektor Portugala.

Ipak, dodaje da je zadovoljan.

"Sedam bodova iz tri meča. Potpuno sam zadovoljan. Idealno bi bilo devet, a to bi se i desilo da nam nije oduzet taj gol protiv Srbije", zaključio je Santoš.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.