BIVŠI GOLMAN ZVEZDE O AZERBEJDŽANU, NAREDNOM PROTIVNIKU ORLOVA: Žele da se iskupe protiv Srbije za loš start!
Foto: Dado Đilas

šta vi mislite?

BIVŠI GOLMAN ZVEZDE O AZERBEJDŽANU, NAREDNOM PROTIVNIKU ORLOVA: Žele da se iskupe protiv Srbije za loš start!

Golman tamošnjeg prvoligaša Sabaha ističe da će domaćin dati sve od sebe na ovoj utakmici

Objavljeno:

Malo ko može bolje od bivšeg golmana Crvene zvezde, Saše Stamenkovića da nam priča o stanju u azerbejdžanskom fudbalu.

Reprezentacija Srbije u utorak od 18.00 časova gostuje u Bakuu i nema sumnje da je favorit u tome duelu, ali ipak treba biti oprezan.

Italijanski strunjak koji sedi na klupi Azerbejdžana, Đovani De Bjazi gaji veoma tvrd stil fudbala, na malo golova. Ova selekcija je u prvom kolu kvalifikacija poražena u Portugalu sa 1:0, potom je poražena od Katara u prijateljskom susretu sa 2:1.

Golman tamošnjeg prvoligaša Sabaha ističe da će domaćin dati sve od sebe na ovoj utakmici.

- Tri utakmice u nedelju dana predstavljaju težak posao same po sebi i zato je nezahvalno prognozirati rezultat. Naravno, zna se šta je moja želja. Ipak, De Bjazi će dati sve od sebe da taktički dobro postavi ekipu i siguran sam da će Azerbejdžan izaći sa sličnom strategijom kao u utakmici sa Portugalom gde su uz malo sreće mogli do bodova. Mnogim reprezentacijama prave problem u prvih 15-20 minuta, to će biti važan period igre. Iz mog kluba je šest reprezentativaca i primetio sam da je njima, kao i ostalim igračima, veoma važno da odigraju dobro protiv Srbije i tako se iskupe za dva poraza na startu - rekao je Saša Stamenković.

Saša Stamenković
foto: Starsport©

Iskusni čuvar mreže ističe da je novi selektor Dragan Stojković Piksi u kratkom vremenskom periodu uspeo da usadi tismki duh u reprezentaciju.

- Ostvarili smo dobar rezultat u prva dva kola. Takođe, igra je na visokom nivou s obzirom na vreme koje je selektor imao za rad sa igračima, najviše mi se sviđa što izgledamo kao kolektiv, a iz timske igre uvek iskoči pojedinac koji donese prevagu. Posle dužeg vremena reprezentacija nisu samo 11 igrača, već podjednaku važnost imaju i oni fudbaleri na klupi. Svi igrači su sebe podredili kolektivu i rezultatu, bilo bi nepravedno da izdvojim bilo koga.

Stamneković je čestitao i Aleksandru Mitroviću na ulasku u istoriju. Sjajni napadač je postao najbolji strelac ikada u našoj reprezentaciji. Pogodak protiv Portugala mu je bio 39. u dresu sa državnim grbom, a pretekao je Stjepana Bobeka.

- Posle dužeg vremena imamo napadača koji igra onako kako nacija očekuje od njega. Čestitam mu i drago mi je jer je njemu posle Škotske i promašenog penala bilo najteže.

Marko Dmitrović
foto: Starsport©

Naravno, neizbežno je bilo i pitanje o golmanu Marku Dmitroviću.

- Ne želim da se mešam u izbor golmana jer sam uveren da je gospodin Goran Čumić i više nego kompetentan za to. Ipak, Dmitrovića znam od malih nogu veoma mi je drago zbog njega, već duže vreme brani na nivou na kom nisu bili naši golmani ranije. Konačno imamo čuvara mreže na duže staze, uz to nema veće motivacije nego braniti za svoju zemlju - zaključio je Stamenković.

Podsetimo, Srbija posle uvodna dva kola drži prvu poziciju na tabeli sa četiri boda, dok Azerbejdžan nema nijedan bod, ali je odigrao samo jedan meč.

(Espreso/Mozzartsport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.