ESPRESO INTERVJU - DRAGAN STOISAVLJEVIĆ! Mitrovićev je naslednik, sa 16 godina je UŠAO U ISTORIJU SRPSKOG FUDBALA!
Dragan Stoisavljević, Foto: Starsport©

samo za naš portal!

ESPRESO INTERVJU - DRAGAN STOISAVLJEVIĆ! Mitrovićev je naslednik, sa 16 godina je UŠAO U ISTORIJU SRPSKOG FUDBALA!

Napadač Voždovca Dragan Stoisavljevi dao je gol sa 16 godina, 6 meseci i 19 dana

Objavljeno: 21:25h

Dragan Stoisavljević predstavio se široj fudbalskoj javnosti novembra 2019. godine kada je u meču između Crvene Zvezde i Voždovca zaigrao od početka utakmice i postao najmlađi debitant u istoriji Superlige Srbije sa jedva navršenih 16 godina.

Ekskluzivno za naš portal, mladi igrač odgovorio je na pitanja koja zanimaju sve i time nam malo bolje približio svoja očekivanja i stavove.

Dragan Stoisavljević
foto: Starsport©

Debitovao si protiv Crvene zvezde i to na Marakani, pred glasnim Delijama. Kako si se osećao, da li je bilo nervoze ili si bio opušten? Imao si tada 16 godina i ušao si u istoriju kao najmlađi debitant. Kako je biti ispred svih onih legendi našeg fudbala?

Osećaj je fenomenalan! Naravno da je bilo treme, ali samo u prvih nekoliko minuta. Velika mi je čast što sam ispred takvih legendi, ali moram još da radim da bih se poredio sa takvim igračima.

Igrač na poziciji centarfora i spadaš u kategoriju "klasičnih devetki", a takvih je u modernom fubalu nestašica. Da li su već sada krenuli da se raspituju za tebe u inostranstvu?

Naravno da ima ponuda i interesovanja, što svakom igraču prija. Međutim, ja sam fokusiran na svoju igru u Voždovcu i ne razmišljam još o odlasku.

Dragan Stoisavljević
foto: Starsport©

Zbog stila igre porede te sa Aleksandrom Mitrovićem, koji je kao i ti jako mlad igrao jedno za napadače "teško" prvenstvo kao što je naše. Da li ti ta poređenja prijaju, i kad smo kod toga - imaš li idola? Koji fudbaler te najviše oduševljava?

Stvarno mi je drago kad me neko poredi sa Mitrovićem. On je odličan napadač i na visokom je nivou. Nemam idola, ali pratim svaku evropsku utakmicu, analiziram kretnje napadača i njihove reakcije u različitim okolnostima i situacijama.

Protiv kog defanzivca ti je najteže da igraš, sa kim se se najviše "namučio"?

Ima dosta iskusnih igrača u našoj ligi, ali moram da priznam da me do sada nijedan nije preterano namučio.

Mladi Stoisavljević je, kako saznajemo februara 2020. godine potpisao ugovor sa čuvenim brendom 'Adidas' i od tada su oni njegovi zvanični sponzori:

Ko ti je omiljeni sairač? Od koga si najviše naučio?

Trudim se da od svakog saigrača naučim ponešto, ali najvise mi pomaže Miloš Stojčev, koji ima iza sebe sjajnu karijerui veliko iskustvo, što u srpskom fudbalu, što u inostranstvu.

Koju stvar najviše mrziš na treningu?

Ne mogu da kažem da bilo šta mrzim, jer zaista volim da treniram. Iskreno, najteže mi padaju treninzi bez lopte.

Na debiju za u-17 reprezentaciju si dao gol, i to protiv Hrvatske. Da li ti je to najdraži gol u karijeri ili ipak ima neki slađi?

Drago mi je što sam postigao prvi gol za reprezentaciju i to na debiju, osećaj je bio izvanredan. Ipak, moram da priznam da mi je slađi ovaj gol protiv Crvene zvezde.

Podsetimo, nakon skorašnje utakmice između FK Crvene zvezde i FK Voždovca, Stoisavljević se u jednom intervjuu pohvalio da mu je Borjan čestitao na golu, što njemu, kao jako mladom igraču izuzetno znači.

Gde bi voleo da vidiš sebe za recimo 10 godina? Koja strana liga te najviše privlači?

Ne razmišljam toliko unapred, fokusiran sam na trenutnu situaciju i svoj dalji razvoj. Želim da radim na tome da napravim što bolju karijeru, a krajnji cilj je svakako neka od “liga petice”.

Šta je tvoj najveći kvalitet na terenu, a šta najveća mana?

Mislim da su to borbenost, želja i snaga, a mana je sto ponekad izgorim upravo u želji da odigram što bolje i da timu donesem pobedu.

Ko najbolje igra PES/FIFU u Voždovcu?

Više se takmičimo na samom terenu i na treninzima, nego što igramo Sony, ali recimo našeg bivšeg golmana Marka Trkulju nisam do sada uspeo da pobedim.

Takođe, Stoisavljević pored svih obaveza uspeva da izdvoji vreme baveći se društveno korisnim radom.

Nedavno je učestvovao u velikoj akciji Pokreta slobodnih građana i zajedno sa svojim kolegom iz kluba i najboljim drugom, Predragom Grbovićem (18), pomogao da se očisti Zvezdarska šuma. S obzirom da obojica žive u okolini iste.

U nastavku možete videti kako je to izgledalo:

1 / 4 Foto: Predrag Grbović, Dragan Stoisavljević

Zanimalo nas je ko su uzori ovom mladom potencijalu:

Mesi ili Ronaldo? Ibrahimović ili Levandovski?

Ronaldo, jer taj čovek ne prestaje da trenira! Takvu želju i posvećenost nisam video ni kod jednog igrača.

Ibrahimović, jer je njegovo samopouzdanje neverovatno i igra na visokom nivou toliko dugo.

Reci dva razloga zbog kojeg bi svaki ljubitelj fudbala trebalo da dođe da gleda Voždovac.

Klub kao ni jedan drugi, jedna od najmlađih ekipa u ligi, sa mnogo mladih talenata i potencijalno budućih zvezda svetskog fudabala.

Dragan Stoisavljević
foto: Starsport©

I za kraj, kaži nam koji su tvoji najveći snovi vezani za fudbal?

Najveći snovi su da osvojim Ligu šampiona i da igram za A reprezentaciju Srbije. - završio je Stoisavljević i pozdravio sve čitaoce našeg portala.

(Espreso / Vladimir Šuster / Marija Ćorić)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.