HOĆU DA OSTANEM U PARTIZANU, ALI TO NE ZAVISI OD MENE! Ne znam koliko je realno da uđemo u Ligu Evrope!
Foto: Starsport©

ne ide mu se

HOĆU DA OSTANEM U PARTIZANU, ALI TO NE ZAVISI OD MENE! Ne znam koliko je realno da uđemo u Ligu Evrope!

Iskusni fudbaler želi da nastavi u klubu u koji se vratio minule jeseni

Objavljeno: 11:12h

Povratkom u Partizan Ivan Obradović je u Humsku vratio pobednički pelcer i podsetio na dane kada je sa crno-belima nizao trofeje.

Iskusni levi bek, osvajač dve duple krune (2007/08 i 2008/09) i šampionskog trofeja u sezoni 2009/10, potpisavši jednogodišnji ugovor početkom sezone vratio se u klub u kojem je ispisao preve redove fudbalske biografie, međutim saradnja sa crno-belima bi mogla da se nastavi i na duži period, makar ukoliko se Obradović pita.

Ivan Obradović
foto: Starsport©

- Ugovor mi ističe u junu. Ide sve kako treba, pa možda u skorije vreme sednem sa upravom da pričamo o produžetku saradnje. Važno je da sve ide željenim tokom. Zadovoljan sam statusom. S obzirom na to da sam pre povratka u Humsku tokom dve godine odigrao ukupno možda deset utakmica i da sam imao turbulentniji period, moram da budem zadovoljan sadašnjim statusom s obzirom na to da sam već stigao do 15 nastupa. U klubu sam koji volim, ovde sam želeo da budem i veoma sam srećan. Voleo bih da budem što duže u Partizanu, ali to ne zavisi samo od mene. Trudim se da na terenu opravdam poverenje, a na upravi i treneru je da vidi šta ćemo dalje - rekao je defanzivac za klupski Jutjub kanal odgovarajući na pitanja navijača.

Odlukom da se iz Poljske vrati na Topčidersko brdo nekadašnji reprezentativac doneo je slatke muke Aleksandru Stanojeviću pri izboru igrača uz levu aut liniju s obzirom na to da za istu ulogu konkuriše i Slobodan Urošević.

- Bio sam 4-5 meseci sam u Varšavi zbog korone, uhvatila me nostalgija i u razgovoru sa starijim sinom pitao sam ga: Grčka ili Partizan, nije hteo da čuje ni za šta drugo osim crno-belih, a to je bila i moja želja. Stvari su se namestile tako i iz drugog-trećeg pokušaja sam se vratio. Urošević i ja imamo zdravu konkurenciju. Guramo jedan drugog i možemo mnogo da naučimo kroz zajednički rad. On ima moju potpunu podršku, želim mu da, kao i do sad, svaki minut iskoristi na pravi način, napravi transfer i možda bude još srećniji.

Dodatni pokretač za igrače Partizana je impresivan niz pobeda koji još traje, te Obradović nema dilemu da Partizan uz igre prikazane prethodnih meseci ima razloga da se nada trofejim, ipak pri pomenu internacionalne scene, na pitanje može li Partizan u Ligu Evrope, levi bek je oprezno birao reči.

Ivan Obradović
foto: Starsport©

- Dokle god se svako bude trudio i pružao najbolje od sebe bićemo veliki faboriti u svakoj utakmici i nadam se da ćemo nastaviti u istom ritmu. Ove godine mora svašta da se izdešava, ne znam koliko je realno plasirati se u Ligu Evrope, ali se nadam da ćemo biti u Evropi, to je bitno.

S obzirom na to da je i Crvena zvezda u pobedničkom nizu, domaća fudbalska javnost sa nestrpljenjem očekuje večiti derbi koji je zakazan za početak aprila.

- Bilo bi dobro da pobedimo u derbiju, nije bitno kojim rezultatom - rekao je Obradović i potom se osvrnuo na najdraže pobede i najteže poraze:

Ivan Obradović, Nemanja Jović
foto: Starsport©

- Izgubio sam jednom od Zvezde, to i možda poraz sa Anderlehtom od Briža, su najneprijatniji sureti koje sam izgubio, dva derbija. Sa druge strane po dobrom ću pamtiti debije u Parzizanu i za reprezentaciju, kao i pobede u derbijima, to su utakmice koje neću nikad zaboraviti - kazao je Obradović.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.