NE ZNAM DA LI SU VEČITI TOLIKO DOBRI ILI SU OSTALI TOLIKO LOŠI: Nekad deluje kao da igraju protiv trećeligaša!
Foto: Starsport©

bez dlake na jeziku

NE ZNAM DA LI SU VEČITI TOLIKO DOBRI ILI SU OSTALI TOLIKO LOŠI: Nekad deluje kao da igraju protiv trećeligaša!

Večiti rivali na vrhu Evrope po broju pobeda u nizu

Objavljeno: 10:58h

Superliga Srbije retko obara rekorde, ali eto to se sad desilo. Partizan i Crvena zvezda su klubovi koji trenutno u Evropi imaju najduži niz pobeda.

Oba naša kluba imaju po 15 pobeda zaredom, i kako stoje stvari Večiti derbi koji je na programu sedmog aprila, će nekome prekinuti seriju pobeda, ili će obe ekipe zaustaviti sa trijumfima u slučaju da bude nerešeno.

O ovom poduhvatu je govorio i Milorad Kosanović koji smatra da je ova serija pobeda Crvene zvezde dosta povećala snagu ekipe, ali je i uslovljena velikim brojem klubova u Superligi, što je dosta uticalo na kvalitet same lige:

Milorad Kosanović
foto: Starsport©

- Zvezda je sada jača nego pre dve ili tri sezone. Ima dosta kvalitetnijih igrača, 20, možda i više... Stanković tako može da kombinuje, da bira, da odmara i čuva igrače za neki važniji meč. Ali moram da naglasim i da je Superliga sada slabija. Dosta klubova je zalutalo u elitu i pod hitno moramo da smanjimo broj timova. U nekim utakmicama mi je izgledalo kao da Crvena zvezda igra sa trećeligašem. Bilo je samo pitanje koliko će golova da im daju, tri ili sedam - otvoreno će Kosanović u razogovru za Blic.

Na kratko je prokomentarisao i Partizan:

- Ista je priča sa Partizanom, da se razumemo. Aleksandar Stanojević radi svoj posao, samo ne znam da li pobeđuje što je dobar ili što je konkurencija nikakva.

Aleksandar Stanojević
foto: Starsport©

Na kraju iskusni trener je uporedio igre Crvene zvezde pod vođstvom Dejana Stankovića i Vladana Milojevića:

- Istina je da mi se ova Zvezda više sviđa. Jednostavno je tako. Deki ima svoj stil, igra ofanzivnije, dosta je golova i narod to voli. Mislim da je Stanković uspeo i da razigra više fudbalera. Njegova igra više odgovara Ivaniću, više Kataiju... Postavio je igru za one koji znaju da igraju fudbal... Ali da bi Zvezda bila još bolja, potrebna je ozbiljnija konkurencija - zaključio je Kosanović.

FK Crvena zvezda, Dejan Stanković
foto: Starsport©

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.