SKANDAL! GOLMAN PSŽ-a POD TEŠKIM OPTUŽBAMA: Navas pretio da će namerno primati golove i gubiti utakmice!
Foto: EPA/Paul Chesterton

CELA ZEMLJA BRUJI

SKANDAL! GOLMAN PSŽ-a POD TEŠKIM OPTUŽBAMA: Navas pretio da će namerno primati golove i gubiti utakmice!

Nakon što je napustio selektorsko mesto Kostarike, Pinto je poručio da su ga igrači izdali, a nakon toga klupko je počeo da se odmotava

Objavljeno: 11:16h

Golman Pari Sen Žermena, Kejlor Navas, našao se u centru skandala koji ovih dana drma reprezentaciju Kostarike.

Kostarika je oduševila svet na Mundijalu 2014. godine u Brazilu kada su stigli do četvrtfinala gde su na kraju ispali od Holandije nakon penala.

Međutim, već nakon nastupa u Brazilu stvorila se prava pometnja u reprezentaciji Kostarike. Fudbalski savez ove zemlje odlučio je da Horhe Luis Pinto neće ostati selektor što je bilo iznenađenje za sve zbog rezultata kojeg je napravio na Svetskom prvenstvu.

Ipak, nakon što je napustio selektorsko mesto Kostarike poručio je da su ga igrači izdali, a nakon toga klupko je počeo da se odmotava.

Pojavile su se priče da su igrači održali sastanak i tražili da kolumbijski stručnjak napusti reprezentaciju nakon SP-a, a na istom je učestvovao i Kejlor Navas.

Kejlor Navas
foto: EPA/Yoan Valat

Bivši predsednik FS Kostarike, Eduardo Li, potvrdio je da je Navas bio na sastanku i da su on i saigrači Brajan Ruiz i Selso Borhes pretili da više neće igrati za Kostariku ako Pinto ostane selektor. Navas je čak rekao da će reprezentacija namerno gubiti mečeve u slučaju da Pinto dobije novi ugovor.

Horhe Luis Pinto
foto: EPA/Leonardo Munoz

Nakon svega pokrenut je i sudski postupak, a Li je svedočio pre nekoliko dana i nakon njegovih izjava Navas se našao u centru skandala. Li je potvrdio da je Navas jedini od svih igrača koji je rekao da će namerno primati golove i gubiti utakmice, dok su ostali samo govorili da više neće igrati za Kostariku.

Posle Mondijala u Brazilu Pinto nije dobio novi ugovor i napustio je selekciju Kostarike, ali niko nije ni slutio kakav će to skandal biti nekoliko godina nakon toga.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.