ZNAM SAMO DA UPALIM I UGASIM TELEFON! Kaže Mihajlović koji se teško prilagođava novim tehnologijama
Foto: EPA/Elisabetta Baracchi

naučiće

ZNAM SAMO DA UPALIM I UGASIM TELEFON! Kaže Mihajlović koji se teško prilagođava novim tehnologijama

Danas klinci pišu bez da gledaju u dugmiće. Meni treba tri sata da napišem poruku

Objavljeno:

Siniša Mihajlović je svojevremeno igrao sa Klaudijom Kaniđom, trener im je bio Vujadin Boškov, a anegdote iz tog vreme se redovno prepričavaju.

Trener Bolonje prisetio se kako je to izgledalo u drugačija vremena, kad su telefoni bili luksuz, a on iznverevio poverenje legendarnog Vujadina Boškova, kasnijeg selektora Jugoslavije.

Srpski stručnjak je pred meč njegove ekipe u Seriji A govorio o tome kako danas igrači dosta vremena provode na telefonu i igraju igrice. On smatra da ih to nikako ne opušta.

Siniša Mihajlović
foto: Profimedia

- Znam kako da upalim i ugasim telefon, da ga koristim da pričam. Dolazim iz drugačije generacije. Danas klinci pišu bez da gledaju u dugmiće. Meni treba tri sata da napišem poruku. Morate se svemu prilagoditi, ali i oni bi morali da shvate kada je previše. Zato što tako postoji nedostatak komunikacije. Ako smo svi zajedno i svako gleda u svoj telefon, onda ne komuniciramo, svi smo kao mumije. Neko me je pitao juče za Plejstejšn. To nije za opuštanje, čitanje knjige jeste. Posle meča, ako odete na ples, oslobodite se stresa. Ako ostaneš kući da igraš video igrice, ne odmaraš mozak. Ako to radiš pre utakmice, gubi se tvoja energija. Ne kažem da ne bi trebalo da se koristi, ali treba imati granice - rekao je Mihajlović.

Vratio se Miha potom u period kada je igrao fudbal i kada ga je Kaniđa prevario.

- Evo jedne anegdote o mobilnim telefonima. Vujadin Boškov nas je zvao sve da proveri da li smo se svi vratili kućama. Bio sam jednom na večeri i vratio sam se u 23.30, on me je zvao pre toga, a ja nisam bio tu. Sledećeg dana mi je na treningu ljutito rekao, 'ovde je najveći profesionalac Kaniđa'. Pomislio sam, naravno, da mu je Klaudio dao broj mobilnog, a bio je na večeri sa mnom!

(Espreso/ Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.