MATIĆ SPREMAN ZA DERBI OSMINE FINALA SA MILANOM: Biće to dva spektakla!
Foto: EPA

LIGA EVROPE

MATIĆ SPREMAN ZA DERBI OSMINE FINALA SA MILANOM: Biće to dva spektakla!

Vezista smatra da im je pobeda nad "Građanima" znatno podigla samopouzdanje

Objavljeno:

Iz godine u godinu konkurencija u Ligi Evrope je sve žešća. Pogotovo otkako je osvajanje ovog takmičenja postalo jedan od ančina da klubovi izbore plasman u Ligu šampiona.

Tako klubovi iz najjačih liga više ne kalkulišu mnogo u ranijim fazama takmičenja već praktično od početka nokaut faze kreću maksimalno i igraju sa najjačim timom koji im je na raspolaganju.

Ovosezonska osmina finala donosi mnogo uzbudljivih duela, ali je, bar prema imenima, apsolutni derbi duel Milana i Mančester junajteda.

FK Milan, Zlatan Ibrahimović
foto: EPA/Ettore Ferrari

Italijanski klub od početka godine ne igra na nivou partija iz prvog dela sezone, ali su i "Crveni đavoli" prava enigma - nekada zablistaju kao protiv Sitija, nekada potpuno podbace.

Dojučerašnji reprezentativac Srbije Nemanja Matić mogao bi da bude od starta u timu Mančestera pred prvu utakmicu dvomeča, danas od 18.55h na Old Trafordu.

- Biće teško - rekao je za "Novosti" Matić, koji već četvrtu sezonu nosi dres Junajteda. - Milan napreduje iz dana u dan, biće to dva meča spektakla.

Iako i dalje imaju veliki zaostatak za gradskim rivalom na vrhu Premijer lige, vezista smatra da im je pobeda nad "Građanima" znatno podigla samopouzdanje.

Mančester junajted
foto: EPA/Allesandro Di Marco

- Važna je bila pobeda u derbiju. Bitno je da do kraja smanjujemo bodovnu razliku između nas i Mančester sitija - zaključio je Matić.

U sličnoj situaciji je i Milan. "Rosoneri" doduše kasne za gradskim rivalom Interom šest bodova na vrhu tabele Serije A.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.