OSUĐENI SILOVATELJ ROBINJO OSTAJE NA SLOBODI?! Izbeći će izručenje, a pokušao i da sa advokatima prevari sud!
Foto: EPA/Erdem Sahin

izvlači se na sve načine

OSUĐENI SILOVATELJ ROBINJO OSTAJE NA SLOBODI?! Izbeći će izručenje, a pokušao i da sa advokatima prevari sud!

S obzirom da Brazil nema usvojen zakon o ekstradikciji svojih građana nekadašnji brazilski as bi mogao da izbegne zatvorsku kaznu

Objavljeno: 14:30h

Utorak je odjeknula vest da je brazilski fudbaler Robinjo (37) drugostepenom presudom osuđen krivim za silovanje devojke albanske nacionalnosti 2013. godine dok je igrao za ekipu Milana.

Brazilcu je Apelacioni sud u Italiji potvrdio presudu na devet godina zatvora, ali je pitanje da li će služiti kaznu, s obzirom da njegova domovina, gde se trenutno, nalazi nema usvojen zakon o izručivanju svojih državljana drugim zemljama.

To ukazuje na činjenicu da Robinjo može biti na slobodi do kraja života iako je dokazani silovatelj.

Pojedini brazilski mediji prenose da su došli do novih činjenica. Njegovi pravobranioci su pokušali da prevare istražitelje davanjem različitih izveštaja o prethodno dogovorenim činjenica.

Robinjo
foto: AP

Naime, jedan od ključnih dokaza koji upućuju na krivicu Robinja su telefonski pozivi koje je Brazilac uputio osobama koji su učestvovali u činu ili bili svedoci. On kaže da je Albanka bila pijana.

Robinjovi advokati su pred Apelacionim sudom pokušali da odbace taj telefonski poziv, navodeći da su advokati pogrešno preveli sa brazilskog na italijanski.

Sud je njihovo izlaganje prihvatio kao besmislicu, posle toga potvrdio devetogodišnju zatvorsku kaznu, pa sada Robinjo i njegovi branioci imaju 45 dana da pišu novu žalbu, sada Vrhovnom sudu Italije, poslednjoj dinstanci gde mogu pronaći spas.

Mnogi su bili iznenaženi činjenicom nakon izjave Robinja koji je rekao da mu je jedino žao što je prevario suprugu.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.