PSŽ PRELOMIO - NA PRODAJU JE! Sveci odredili i cenu najboljem igraču! On traži platu od 35 miliona evra!
Foto: EPA/Ian Langsdon

biće burno leto

PSŽ PRELOMIO - NA PRODAJU JE! Sveci odredili i cenu najboljem igraču! On traži platu od 35 miliona evra!

Najbolji mladi fudbaler na korak je odlaska iz Pariz Sen Žermena

Objavljeno: 12:03h

Pariz Sen Žermen traži 200 miliona evra za najboljeg mladog fudbalera sveta, Kilijana Mbapea. To je znatno veći iznos od 180 miliona, za koliko je došao iz Monaka pre četiri godine.

Kako prenosi ugledni "L'ekip", pariski klub je ljut na Francuza jer već mesecima odbija da produži ugovor, koji se završava na leto 2022. godine.

Predstojeće leto je poslednji voz za ekipu Pariz Sen Žermena da proda Mbapea, budući da će sledećeg biti slobodan igrač.

Kilijan Mbape
foto: AP

Klub iz glavnog grada Francuske je uprkos finansijskim problemima izazvanih koronavirusom nudio Mbapeu produžetak ugovora na još četiri ili pet godina, međutim, on ih je odbijao sa izgovorom da mu treba vremena za razmišljanje.

Ugledni pariski list navodi da postoje dve velike prepreke Mbapeovom ostanku u PSŽ-u. Prva je što traži duplo veću platu od one koju ima. Trenutno zarađuje 17.5 miliona evra godišnje, a za produženje ugovora traži 35 miliona, čime bi se izjednačio s Nejmarom te mu se pridružio na trećem mestu najplaćenijih igrača sveta. PSŽ mu to ne želi i ne može dati.

Kilijan Mbape
foto: EPA/Guillaume Horcajuelo

Druga je što je napadač uveren da slaba francuska liga nije pravo mesto za njegov razvoj i napredak. Het-trik koji je nedavno dao Barseloni na "Kamp Nouu" samo je učvrstio njegovu želju da što pre tokom cijele godine, a ne samo u Ligi šampiona, igra protiv najjačih klubova.

Francuzi pišu da samo tri kluba mogu kupiti Mbapea. To su Real, Liverpul i Mančester Siti. Svi ga žele, ali pitanje je ko može udovoljiti njegovim zahtevima a da ne naruši ionako krhku finansijsku konstrukciju.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.