LALATOVIĆ U SVOM STILU: Bog je hteo da JA ISPIŠEM ISTORIJU! Možda u meni proradi inat...
Foto: Starsport©

UVEK ZANIMLJIV

LALATOVIĆ U SVOM STILU: Bog je hteo da JA ISPIŠEM ISTORIJU! Možda u meni proradi inat...

„Malo me povredilo to što je izašlo u novinama. Ja ničim nisam zaslužio da budem kažnjen i neću biti kažnjen. Boriti se da neko dobije nešto svoje ne zaslužuje kaznu. I da sam zaslužio, niko ne sme da izađe javno i da kaže to vama novinarima dok se prvo ne obavi razgovor sa mnom"

Objavljeno:

Nenad Lalatović je takav. Čovek bez dlake na jeziku i bez kurtoaznih ’copy paste’ izjava koje vrte naši treneri. Kada ima šta da kaže, on to i uradi. Bavi se suštinom i pogađa u sredinu bez obzira na posledice. Ne voli da ćuti na nepravdu i uvek je na strani igrača i slabijih.

Tako je i danas imao šta da kaže posle pobede nad Javorom. Prethodnih nedelja je bio u centru pažnje zbog varnica na relaciji sa upravom Vojvodine koja je dugo izbegavala svoje obaveze prema igračima i zaposlenima.

„Hteo bih da čestitam našoj Vojvodini 107. rođendan. Danas je jako lepo biti član Vojvodine jer je situacija u klubu mnogo bolja nego što je bila. I odmah se vidi bolja igra mojih igrača. Ponosan sam na njih jer su oni najzaslužniji što smo ovde. Ponosan sam na sebe kao trenera jer Vojvodina za 107 godina ima četiri trofeja, a jedan od njih je osvojio Nenad Lalatović. Mnogo je ovde bilo i boljih trenera od mene prošlo ali je Bog hteo da ja ispišem istoriju. Da postanem najbolji trener u istoriji Vojvodine po broju pobeda. To je sa moje strane neka poruka nekima. Ja sam trofejni trener i najbolji po broju pobeda, a to sve nisam postigao zahvaljujući svom kontinuitetu već zahvaljujući kvalitetu mojih igrača koji su sjajni momci“, u dahu je pričao Lalatović na konferenciji za medije posle meča.

Gemović i Zukić vratili Vošu na treće mesto, sjajan gol u Pazaru, Prestiž junak protiv Voždovca

Bila mu je ovo 70. pobeda na klupi Lala u 117 utakmica. Najuspešniji posle njega je Gustav Lehner sa 61 pobedom na 131 utakmici. Lalatović nije hteo da ćuti, a danas nije ni preskočio ni da pohvali tu istu upravu koje je isplatila zarade prvotimcima.

„Sada moram da pohvalim i moju upravu od koje smo dobili to što je trebalo da dobijemo. Igrači su odmah bolji, nasmejaniji, lakše treniraju i meni je lakše da ispune moje zahteve. Žao mi je što je pred Partizan sve ono izašlo u javnost. Ni ja nisam bio na nivou protiv Partizana i nisam mogao dobro da vodim tim. Bio sam emotivno ispražnjen kao i moji igrači. To se videlo i osetilo. Zato smo zasluženo izgubili od Partizana“.

Ne krije da su ga zabolele reči pojedinaca iz kluba koji su najavili da će ga kazniti.

„Malo me povredilo to što je izašlo u novinama. Ja ničim nisam zaslužio da budem kažnjen i neću biti kažnjen. Boriti se da neko dobije nešto svoje ne zaslužuje kaznu. I da sam zaslužio, niko ne sme da izađe javno i da kaže to vama novinarima dok se prvo ne obavi razgovor sa mnom. Pogotovo pred tako važnu utakmicu sa Partizanom. Nema potrebe da klub meni okreće leđa u situaciji kada komentarišem suđenje i plaćam kaznu od 100.000 iz svog džepa jer branim taj isti klub. To baš nije normalno“.

Sportski direktor novosadskog kluba Milan Kosanović je rekao da će Lalatoviću biti ponuđen novi ugovor.

„Želim Vojvodini još puno puno trofeja sa novim trenerom kad ja budem otišao odavde i da igra Ligu šampiona i Ligu Evrope. Blizu smo da drugu sezonu zaredom sa mnom na klupi igramo Evropu tako da sam ja svoj zadatak ispunio. Iskren da budem, razmišljao sam da napravim pauzu dok ne nađem isnostrani angažman. Posle ovih rezultata koje smo postigli, sasvim je normalno da se više ništa ne pita već da se donese ugovor na dve godine i kaže: ’Potpišite gospodo. Ali tražim od vas da se forisraju mladi igrači. Ajde prve godine ćemo forsirati mlade, ali već druge ćemo tražiti rezultate’. Smatram da je to normalno za klub poput Vojvodine i ljude koji ga vode. Kad bi mu budu ponudili ugovor, onda ćemo pričati na tu temu. Kažem, hteo sam da odmorim, ali možda u meni proradi inat pa ostanem u Vojvodini“.

Što se same utakmice protiv Javora tiče, Lalatović je rekao:

„Čestitam obema ekipama, Javor je odigrao sjajno drugo poluvreme. Ušli smo u utakmicu ambiciozno i jako sa željom da se vratimo na treću poziciju jer mislimo da nam ona pripada. Kad budete ispred Čukaričkog u ovom trenutku i sa njihovim gazdom Galetom Obradovićem... Da imamo 20 Galeta Obradovića, naša liga bi bila kvalitetnija jer si ekipe imale više novca i dovodile bi bolja pojačanja. Jednostavno, bilo bi kvalitetnije i interesantnije prvenstvo. Mi smo sada zasluženo ispred njih. I to je bio cilj. Danas smo ušli dobro u utakmicu, išli smo u taj presing i kontakt do samog kraja. Tako smo uspeli da postignemo prvi gol kada je Gemović lepo oduzeo loptu blizu njihove zadnje linije. Zukić je danas iskoristio loptu u prostor. To mu stalno govorim. Mora da koristi loptu u prostor, a ne loptu u noge. I dao je taj drugi gol. A imao je i lepu šansu glavom. Mislim da smo u prvom morali da rešimo utakmicu“.

Još jednom je na kraju pohvalio Javor.

„Ako nekome želim opstanak, želim Javoru. Jer oni to apsolutno zaslužuju. Vodi ih divan čovek, gazda kluba Lazović. Imaju sjajnog trenera, dobro su organizovan klub i od srca im želim da ostanu u ligi“.

(Espreso/Mozzartsport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.