STOJKOVIĆ BEZ ZVANIČNE PROMOCIJE: Ipak pozvao Sašu Ilića i Đorovića za pomoćnike! S Piksijem počele i promene u FSS
Foto: Saša Pavlić Koky

danas će biti objavljeno

STOJKOVIĆ BEZ ZVANIČNE PROMOCIJE: Ipak pozvao Sašu Ilića i Đorovića za pomoćnike! S Piksijem počele i promene u FSS

Došlo je do promena kada je reč o sastavu stručnog štaba novog selektora u odnosu na ono što je najavljivano u medijima

Objavljeno: 09:46h

Klasične promocije i predstavljanja Dragana Stojkovića Piksija na funkciju novog selektora reprezentacije Srbije pred medijima neće biti.

U FSS-u su trenutno ophrvani aferama koje su za posledicu imale privođenje Slaviše Kokeze na informativni razgovor u policiju i brojne priče o tome šta se tamo dešavalo, ali i šta će se tek dešavati, jer očigledno je da slede i velike promene u samom vrhu Saveza i da više neće moći da funkcioniše u ovom sastavu.

Međutim, ovde je reč o Piksijevom imenovanju za selektora, a kako se očekuje on će već koliko u sredu biti promovisan samo na sajtu srpske kuće fudbala. Fotografija, izjava, sastav stručnog štaba u kome bi trebalo da budu Saša Ilić, do skora selektor mlađih kadeta i pomoćnik Ilije Stolice u U 21 reprezentaciji, Goran Đorović, koji je vodio Orliće na Evropskom prvenstvu u Trstu i bio pomoćnik u Muslinovom stručnom štabu, pa Bratislav Živković, trener golmana Goran Čumić, te Kačuhito Kanoši, kondicioni trener iz Japana koji će zauzeti poziciju koju je dosad obavljao Andreja Milutinović.

Goran Đorović
foto: Starsport©

Dakle, u stručnom štabu ipak neće biti Aleksandar Kocić kao trener golmana i Marko Perović na mestu jednog od pomoćnika kako se spekulisalo prethodnih dana u javnosti, ali sačekajmo ipak zvaničnu promociju.

Međutim, osim ovog trenerskog kadra, uslediće promene i u takozvanom tehničkom kadru oko reprezentacije, a prva se odnosi da će gotovo sigurno funkciju sportskog direktora reprezentacije napustiti Vladimir Matijašević koji se uostalom već nekoliko nedelja ne pojavljuje u Savezu.

Prema informacijama "MozzartSporta", Stevan Dika Stojanović će izvesno biti tehnički direktor reprezentacije, Nemanja Filipović će naslediti Pavla Simića na mestu tim menadžera, Igor Matić će doći iz Čukaričkog i preuzeti ulogu glavnog koordinatora instruktorske službe.

Inače, novi selektor bi trebalo već u petak, takođe putem sajta FSS-a da saopšti i prvi spisak igrača na koje računa za prve tri utakmice u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, protiv Irske 24. i Portugala 27. marta (obe u Beogradu), kao i na gostovanju Azerbejdžanu 31. marta.

(Espreso / Mozzartsport.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.