PROVEO NOĆ IZA REŠETAKA: Bertomeu pušten iz zatvora i odbio da daje izjavu pred sudijom!
Foto: EPA/Alejandro Garcia

privremeno na slobodi

PROVEO NOĆ IZA REŠETAKA: Bertomeu pušten iz zatvora i odbio da daje izjavu pred sudijom!

Bertomeu, Masferer i još dvojica klupskih čelnika uhapšeni su u ponedeljak, nakon što je policija pretresla prostorije Barselone u vezi sa prošlogodišnjom aferom "Barsagejt"

Objavljeno: 14:19h

Bivši predsednik fudbalskog kluba Barselona Đozep Marija Bertomeu privremeno je danas pušten na slobodu nakon što se pojavio pred sudijom posle noći provedene u zatvoru, u sklopu istrage zbog mogućih nepravilnosti tokom njegovog mandata.

Sudski zvaničnici naveli su da su Bertomeu i njegov bivši savetnik u klubu Haume Masferer iskoristili svoje pravo da ne daju izjave.

Bertomeu, Masferer i još dvojica klupskih čelnika uhapšeni su u ponedeljak, nakon što je policija pretresla prostorije Barselone u vezi sa prošlogodišnjom aferom "Barsagejt", kada su klupski zvaničnici optuženi za pokretanje kampanje blaćenja sadašnjih i bivših igrača na društvenim mrežama koji su bili kritični prema klubu i tadašnjem predsedniku.

Hapšenja su obavljena manje od nedelju dana uoči predsedničkih izbora u Barseloni. Klub predvodi privremena uprava, nakon što je prethodna uprava na čelu sa Bartomeuom u oktobru podnela ostavku, kada joj je izglasano nepoverenje.

(Espreso / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.