NE ZNA SE KO PIJE, A KO PLAĆA: Vlasti zabranile Torinu put u Rim, a liga registruje meč 3:0 u korist Lacija!
Foto: EPA/Fabio Murru

novi skandal

NE ZNA SE KO PIJE, A KO PLAĆA: Vlasti zabranile Torinu put u Rim, a liga registruje meč 3:0 u korist Lacija!

Ponavlja se situacija kao sa utakmicom Juventus - Napoli

Objavljeno: 13:27h

Meč 25. kola Serije A između Lacija i Torina, koji bi trebalo da se igra od 18:30, neće biti odložen iako je ekipa Torina i dalje u obaveznoj samoizolaciji koju su joj odredile lokalne zdravstvene vlasti zbog osam slučajeva zaraze britanskim sojem koronavirusa.

Susret se treba odigrati za nekoliko sati, ali iz Torina još nisu ni krenuli put Rima, a rukovodstvo lige objavilo je kako će se dvoboj, ako Torino u predviđeno vreme ne istrči na teren Olimpijskog stadiona, biti registrovan rezultatom 3:0 u korist domaćina.

Zbog izbijanja epidemije koronavirusa u Torinu prošlog nedelje je odložen susret 24. kola između Torina i Sasuola.

- Po nama bi se utakmica trebala igrati, ali stvari otežava krut stav zdravstvenih vlasti. Takođe, moramo uzeti u obzir ono što se dogodilo ranije u sezoni kada je Italijanski olimpijski odbor stvorio pravni presedan svojom presudom u slučaju utakmice Juventus - Napoli - kazao je predsednik Serije A Paolo Dal Pino.

Početkom sezone, u oktobru prošle godine zdravstvene vlasti u Napulju zabranile su odlazak Napolija u Torino na utakmicu 3. kola protiv Juventusa zbog pojave koronavirusa u ekipi. Čelnici lige registrovali su neodigranu utakmicu rezultatom 3:0 za Juventus, a Napoli se na takvu odluku žalio te je Garantni odbor Italijanskog olimpijskog odbora, vrhovno sudbeno telo u italijanskom sportu, prihvatio žalbu Napolitanaca i naredilo da se utakmica odigra u nekom drugom terminu.

Susret Juventus - Napoli tako još nije odigran.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.