KINESKA LIGA PUCA PO ŠAVOVIMA: U strahu i milanski INTER!
Foto: EPA/WALLACE WOON

Nema para nema ni muzike

KINESKA LIGA PUCA PO ŠAVOVIMA: U strahu i milanski INTER!

Kompanija Suning je pokušala da proda Đangsu, čiji se dugovi procenjuju na oko 90 miliona dolara

Objavljeno:

Fudbalski šampion Kine Đangsu saopštio je danas da odmah prestaje sa radom, samo tri meseca pošto je osvojio svoju prvu titulu u Superligi.

Klub iz Nankinga izrazio je nadu da će u najkraćem roku pronaći novog sponzora, pošto se kompanija Suning, koja je i većinski vlasnik italijanskog Intera, povukla.

- Iako se nerado rastajemo od igrača koji su nam doneli najveće počasti i navijača koji su podržavali klub, sa žaljenjem moramo da objavimo da fudbalski klub Đangsu prestaje da radi u svim kategorijama - navodi se u saopštenju.

Kompanija Suning je pokušala da proda Đangsu, čiji se dugovi procenjuju na oko 90 miliona dolara.

Svetski mediji nedavno su preneli da Suning, koji je 2016. godine kupio većinski deo deonica Intera, pokušava da proda i taj italijanski klub.

U Kini vlada zabrinutost da bi osim Đangsua i Tjencin Tajgers mogao da prestane sa radom, pošto je Fudbalski savez Kine prošle godine odlučio da klubovi u svojim imenima ne smeju da nose ime korporacija. Prošle godine Tjancin Tjanhaj je bankrotirao.

U poslednjoj deceniji kineska liga je postala jedna od liga koja je najviše trošila na dovođenje igrača i trenera, nakon što su u njoj radili, između ostalih, Marčelo Lipi, Luis Felipe Skolari, kao i fudbaleri Hulk, Oskar i Paulinjo.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.