ŠPANSKI NOVINARI OPLELI PO GVARDIOLI: Baš je jadan, ovo je muzika za uši njegovim hejterima!
Foto: EPA/Sergey Dolzhenko

A samo je bio iskren

ŠPANSKI NOVINARI OPLELI PO GVARDIOLI: Baš je jadan, ovo je muzika za uši njegovim hejterima!

Mi nismo bili među elitom zadnjih 30, 40 godina

Objavljeno:

Pep Gvardiola izazvao je ogorčenje, pa čak i gnušanje španskih medija, nakon što je objasnio zašto kao menadžerMančester Sitija na pojačanja besumično troši neograničeno bogatstvo emiratskih vlasnika kluba.

- Mi nismo bili među elitom zadnjih 30, 40 godina, tako da smo to morali nadoknaditi kupovanjem igrača. Zato nas sada gledaju sa visine u stilu 'Šta oni rade ovde'. Da biste bili među najboljim klubovima, morate puno trošiti. Uostalom, to su oni radili celo to vreme. Zašto je Mančester junajted toliko dugo bio na vrhu? Jer je trošio više od ostalih. Isto su radili Barselona i Real. Ne vidim po čemu se mi razlikujemo od ostalih elitnih klubova.

"Marka" je ovo njegovo objašnjenje nazvala "jadnim", a "As" ga je ovako prokomntarisao:

- Gvardiola je rekao ono što je muzika za uši svih njegovih hejtera. Još je ikona Barselone kao opravdanje za takvo trošenje uzela Real.

Pep Gvardiola, Serhio Aguero
foto: EPA/Peter Powell

Otkako je pre četiri i po godine postao trener Sitija, nepojmljivo bogatstvo vlasnika kluba Gvardiola je iskoristio tako da je samo na odštete kupljenih igrača potrošio 950 milijona evra.

U zadnje vreme ga sve više živciraju primedbe da previše troši na kupovinu igrača, kao i one da kao najbolji trener na svetu ni nakon gotovo pet godina u najbogatijem klubu nije uspo osvojiti najvažniji trofej, Ligu šampiona.

Zato je nakon pobede kod Borusije Menhengladbah (2:0) u prvoj utakmici osmine finala na novinarsku molbu da objasni neverovatan niz pobeda odgovorio:

- Imamo puno para pa kupujemo puno neverovatnih igrača.

Nakon toga je sa sarkastičnih prešao na argumentovane odgovore, ali to mu nije pomoglo kod španskih medija.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.