ZVEZDA ZASIJALA EVROPSKIM SJAJEM: Splet nesrećnih okolnosti i kikseva ipak dovoljan za eliminaciju od Milana
Foto: Profimedia

Kakva tragedija

ZVEZDA ZASIJALA EVROPSKIM SJAJEM: Splet nesrećnih okolnosti i kikseva ipak dovoljan za eliminaciju od Milana

Velika žal ostaje, pošto su crveno-beli mnogo više pokazali od svog protivnika u ovom dvomeču

Objavljeno: 23:51h

Kakav dvomeč Crvene zvezde i Milana. Crveno-beli nisu zaslužili da ispadnu. Odigrali su momci Dejana Stankovića obe utakmice sa kvalitetnim rivalom kvalitetno. Ali nakon beogradskih 2:2, i milanskih 1:1, nažalost Zvezda završava učešće u Evropi.

Crvena zvezda je počela ofanzivno i pokazala veliku želju da što pre dođe do željenog gola.

Fk Crvena Zvezda
foto: Profimedia

Već u sedmom minutu, šok za crveno - bele. Nakon udarca Krunića sa oko 20 metara, Marko Gobeljić je visoko podigao ruku, a lopta ga je tom prilikom pogodila. Nakon gledanja VARA, sudija Manzano je pokazao na belu tačku. Odgovornost je preuzeo Frank Kesei, koji je Borjana poslao na levu stranu, a loptu u desni ugao (1:0).

U 19. minutu, velika radost za pristalice crveno - belih. Nakon centaršuta sa desne strane, Ben je postigao gol. Međutim, nakon gledanja VARA, sudija je procenio da je lopta udarila Radovana Pankova u ruku. Gol opravdano nije bio priznat.

Nastavili su crveno - beli sa napadima, koji su urodili plodom u 24. minutu. Mirko Ivanić je sjajno uočio Bena na levoj strani, koji je igrao protiv Romanjolija i odličnim udarcem slabijom levom nogom pogodio dalji ugao golmana Donarume (1:1).

Borjan
foto: Profimedia

Najbolju priliku do kraja poluvremena, imala je domaća ekipa. Centaršut sa desne strane, prošao je kroz ceo šesnaesterac Zvezde. Lopta je došla do Daloa, koji je udarcem iz prve odlično šutirao, ali je Borjan rukometnom odbranom zaustavio taj udarac.

U drugom poluvremenu, Crvena zvezda je dobila vetar u leđa odličnom igrom u prvom poluvremenu. Krenuli su po još jedan gol.

U 69. minutu, najbolja prilika za Crvenu zvezdu. Nakon centaršuta, Ben je odlično šutirao iz neposredne blizine gola Milana, a Donaruma je maestralno odbranio. Priželjkivali su navijači crveno - belih da se lopta odbije do Ivanića, međutim, ona je došla do Gobeljića koji nije zahvatio loptu kako treba sa oko sedam metara od Donarume, a lopta je otišla preko gola.

Fk Crvena Zvezda
foto: Profimedia

Isti igrač je dobio drugi žuti karton u 70. minutu. Neposredno pre poteza, koji je možda odlučio meč, ušli su Katai i Falko umesto Kange i Bena.

Dejan Stanković je uvođenjem Milana Pavkova želeo da osveži redove i da na taj način popravi skok igru. Ipak na kraju je ostalo 1:1.

A sudija nije dozvolio da se izvezde poslednji korner na utakmici.

II POLUVREME

Kraj utakmice: Hrabra Zvezda pokazala silu! Milan strepeo za prolzak!

90. minut - Ulazimo u poslednje trenutke utakmice. Sudija je produžioutakmicu za tri minute.

75. minut - Milan je postigao pogodak, ali je Ibrahimović bio u ofsajdu.

69. minut - Najbolja šansa na meču za crveno-bele ben je štunuo sa pet metara, Donoruma je fantastično reagovao, lopta se odbila do Gobeljića koje je prazan gol promašio, a nedugo zatim dobio i drugi žuri, pa Zvezda sada u nastavak ulazi desetkovana. jedina lepa vest iz ovog minuta je ulazak Kataija u igru, umesto Bena.

61. minut - Kakva partija Ivanića. Sam je uzeo loptu na 40 metara od gola i ušao u šesnaersterac, ali je Donaruma bio siguran, velika šansa za Crveno-bele.

54. minut - Rebić je promašio sa pet metara prazan gol, valjda će Zvezda uspeti da kazni Milan.

48. minut - Kanga je ponovo pokušao strahovitim udarcem, ali je lopta otišla pored gola.

46. minut - Milan je krenuo na sve, odmah na startu drugog poluvremena u igru su ušli Ibrahimović i Rebić.

I POLUVREME

45. minut - Crveno-beli su pokazali u prvom poluvremenu da mogu da budu konkurentni Milanu!

43. minut - Kakav udarac Kange. Gabonac je šutirao sa 25 metara i lopta je tik pored stative proletela!

37. minut - Dalot je ekstra šutirao sa desetak metara, poštp je ostao sam kao duh, ali je Milan Borjan fantastično reagovao i spasao svoju ekipu po ko zna koji put u zadnjih nekoliko godina.

34. minut - Od Zvezdinog pogotka, nema mnogo dešavanja na terenu, uglavnom se igra na sredini i kao da su obe ekipe zadovoljne za prvo poluvreme.

24. minut - GOL!!!!! Zvezda zasluženo stigla do izjednačenja! Preuzeli su igru, imali šanse, Nisu dozvolili Milanu da se pokrene i na kraju Ben donosi izjednačenje! Mirko Ivanić je fantastično uočio Bena na strani, koji je vešto izbegao Romanjolija i levom nogom pogodio malu mrežu Donarume.

22. minut - Zvzeda je preuzela inicijativu i atakuje ka golu Donarume. Imali su crveno-beli slobodan udarac, ali je Ben i pored doborg udarca pogodio prečku.

19. minut - Zvezda postiže gol, ali nakon gledanja VAR- a, pogodak je poništen, jer je navodno Pankov igrao rukom.

16. minut - Prvi put na utakmici preti Crvena zvezda, dobar pas je Ivanić ubacio Benu u šesnaest metara Milana, ali je on bio neprecizan.

14. minut - Nakon vođstva iz penala ekipe Milana, igra se uglavnom sredini terena, nema opasnih situacija ni na jednoj strani.

8. minut - Siguran sa bele tačke bio je Frank Kesije.

7. minut - Lopta je u gužvi u šesnaest metara, pogodila Gobeljića u ruku, a sudija je nakon gledanja VAR-a dosudio jedanaesterac za Milan.

4. minut - Na početku meča uglavnom se igra na sredini terena, Zvezda deluje bolje nego u Beogradu, sa više samopouzdanja su otvorili utakmicu.

ZVEZDA: Borjan - Gobeljić, Pankov, Degenek - Gajić, Kanga, Sanogo, Srnić - Ivanić, Ben - Falćineli.

MILAN: Donaruma - Kalabrija, Romanjoli, Tomori, Dalot - Kesi, Meite - Kastiljeho, Krunić, Čalhanoglu - Leao

20:30 - Legendarni portugalski fudbaler Luis Figo prisustvovaće ovom duelu, a pre početka uspeo je da se fotografiše sa šefom stručnog štaba Dejanom Stankovićem. Tu fotografiju možete pogledati ovde.

20:21 - U slučaju da crveno-beli trijumfuju, na račun bi bi im leglo 1.1 milion evra. Zvezda je od Evrope do sada ove sezone inkasirala 8.5 miliona. O tome možete više pročitati na ovom linku.

19:29 - Igrači su krenuli ka "San Siru"!

19:12 - Žreb parova osmine finala Lige Evrope biće održan već u petak u Nionu, s početkom u 13 časova. Nema povlašćenih, a moći će da se sastanu i timovi iz istih država. Utakmice ove runde su 11. i 18. marta.

18:42 - Legendarni Fabio Kapelo je upozorio svoj bivši klub Milan da neće lako eliminisati Crvenu zvezdu! O tome možete pročitati ovde.

18:12 - Crvena zvezda se na svom instagram profilu prisetila prvog gostovanja u Milano. Fotografiju možete pogeldati na ovom linku.

17:52 - Crveno-belima je sreću poželeo Aleksandar Kolarov! Više o tome pročitajte na ovom linku.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.